8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε

Advertisement
8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε
Advertisement

Πολλές νοικοκυρές πραγματοποιούν λάθη, έστω και άθελα τους. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα λάθη μπορεί να επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα ως προς την εξωτερική εμφάνιση ενός χώρου του σπιτιού. Γι’ αυτά, τα θέματα, υπάρχει η λύση των ειδικών, η οποία προσφέρεται. Ακολουθεί σχετική λίστα, με λάθη, τα οποία πρέπει να αποφύγετε.

Τα λάθη που κάνουν το σπίτι να βρίσκεται εκτός μόδας

– Ομοιομορφία: Κάποτε ήταν της μόδας τα έπιπλα να είναι σετ και σχεδόν ολόιδια μεταξύ τους. Ωστόσο, αυτό το trend θεωρείται πλέον «παλιακό» και στα όρια του κιτς. Βάλτε λοιπόν λίγο χρώμα στην ζωή σας και δημιουργήστε μια ιδιαίτερη διακόσμηση με ποικιλία σχεδίων και διαφορετικών χρωμάτων και θα μεταμορφώστε το σπίτι σας σ’ ένα μοντέρνο χώρο στον οποίο θα μπορείτε να χαλαρώσετε.

8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε - Εικόνα 1

– Έπιπλα «κολλημένα» στους τοίχους: Ένα άλλο λάθος το οποίο πρέπει να αποφεύγουμε είναι η τοποθέτηση επίπλων «κολλητά» στους τοίχους. Αυτού του είδους η διακόσμηση μικραίνει τον χώρο και αφήνει ένα τεράστιο κενό στο κέντρο του δωματίου.

8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε - Εικόνα 2

– Κιτς φωτιστικά: Και όμως τα φωτιστικά μπορούν να ενισχύσουν την διακόσμηση ενός σπιτιού με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται μοντέρνο, αλλά και να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποφεύγουμε φωτιστικά που είναι υπερβολικά όπως για παράδειγμα οι πολυέλαιοι με κρύσταλλα.

8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε - Εικόνα 3

– Ψεύτικα λουλούδια και φυτά: Τα ψεύτικα λουλούδια θεωρούνται κακόγουστα και ξεπερασμένα. Ακόμη και αν είναι βολικά επειδή δεν χρειάζονται φροντίδα, χαλούν την αισθητική του χώρου. Προτιμήστε λοιπόν αληθινά λουλούδια και φυτά που δεν χρειάζονται πολύ συχνά πότισμα όπως τα κακτάκια.

8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε - Εικόνα 4

– Πολλές φωτογραφίες πάνω σε έπιπλα: Σ’ όλους αρέσουν οι οικογενειακές φωτογραφίες και σε κάθε σπίτι είναι απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης. Αρκεί να μην το παρακάνουμε! Όπως συμβαίνει και με τα κεράκια και τα μπιμπελό, όταν είναι πολλά «πνίγουν» τον χώρο και χαλούν την αισθητική. Αντί να υπερφορτώσετε το δωμάτιο λοιπόν κάντε μια επιλογή από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και σκεφτείτε πιο μοντέρνους τρόπους για να τις αναδείξετε όπως για παράδειγμα στους τοίχους.

8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε - Εικόνα 5

– Πολλά μαξιλάρια: Τα πολλά μαξιλάρια χαλούν την αισθητική του δωματίου και δεν δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα που σας προσκαλεί να χαλαρώσετε. Παραφράζοντας λοιπόν το γνωστό γνωμικό θα σας πούμε ότι η λιτότητα είναι μισή αρχοντιά!

8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε - Εικόνα 6

– «Ποδιές» στις κουρτίνες: Κάποια εποχή ήταν μόδα να βάζουμε «ποδιές» στις κουρτίνες μας. Πλέον θεωρείται ένα από τα πιο ξεπερασμένα κιτς trends που ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα έβαζε στο παλάτι της!

8 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού σας που το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο και κιτς και πως να τα διορθώσετε - Εικόνα 7

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα