Σπανακόπιτα σε φόρμα του κέικ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Advertisement
Σπανακόπιτα σε φόρμα του κέικ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Advertisement

Σπανακόπιτα σε φόρμα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να κάνετε μία κλασική, αλλά παραλλαγμένη συνταγή για κάθε ώρα της ημέρας; Τότε, δεν έχετε παρά να κάνετε μία εναλλακτική συνταγή για σπανακόπιτα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες της συνταγής, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω…

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Υλικά συνταγής

– 250 γραμμάρια ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας

– 2 κουταλιές του γλυκού ‏μπέικιν πάουντερ

– 4 ‏αυγά

– 1 κεσεδάκι 200 γραμμαρίων ‏γιαούρτι στραγγιστό

– 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ‏ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας

– 350 γραμμάρια ‏σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια

– 2 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

– 3/4 από μικρό ματσάκι ‏άνηθο, ψιλοκομμένο

– 3/4 από μικρό ματσάκι ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο

– 1/4 από μικρό ματσάκι ‏άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (σ.σ. προαιρετικά)

– 400 γραμμάρια ‏φέτα χοντροθρυμματισμένη

– Αλάτι

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σπανακόπιτα σε φόρμα του κέικ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Πλένετε καλά το σπανάκι.

– Το στραγγίζετε σε σουρωτήρι.

– Το κόβετε και το «μαραίνετε» σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «στεγνώσει» από τα υγρά του.

– Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς.

– Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.

– Αλευρώνετε, τη στρογγυλή φόρμα, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.

– Αναποδογυρίζετε, τη φόρμα και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι.

– Αφήνετε, τη φόρμα, στην άκρη.

– Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά.

– Ρίχνετε στο μπολ και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι.

– Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

– Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

– Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, τα υλικά.

– Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

– Χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα.

– Ψήνετε, το μείγμα, στο προθερμασμένο φούρνο για εξήντα έως εβδομήντα λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει, η επιφάνειά της, ένα χρυσο-καφέ χρώμα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα