LIFESTYLE

«Και στα ψηλά και στα χαμηλά παραμένει άρχοντας»: Η αποθέωση της Έλενας Ακρίτα στο Λάκη Γαβαλά και η απάντηση του

«Και στα ψηλά και στα χαμηλά παραμένει άρχοντας»: Η αποθέωση της Έλενας Ακρίτα στο Λάκη Γαβαλά και η απάντηση του
Advertisement

Έλενα Ακρίτα – Χρήσιμες πληροφορίες: Η γνωστή δημοσιογράφος προχώρησε σε σχόλιο για το Λάκη Γαβαλά. Μάλιστα, το κείμενό της φιλοξενήθηκε στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου. Το σχόλιο της παρουσίασε ενδιαφέρον από το αναγνωστικό κοινό, ενώ ο γνωστός επιχειρηματίας έδωσε την απάντηση του.

Αναλυτικότερα:

Πώς ξεκίνησε, το κείμενο της, για τον Λάκη Γαβαλά

«Στα χρόνια της μαύρης συμφοράς έπεσαν μάσκες πολλές. Η μια μετά την άλλη. Η κρίση που βάθαινε, παρέσυρε μαζί της μια βλαχοροκοκό ‘νεοκοινωνία’ που μετά βίας ισορροπούσε πάνω στα Manolo της. Ήταν κάτι βαριόμοιροι που θεωρούσαν πως το εισιτήριο για την αστική τάξη είναι μια Kelly της Hermès (την οποία by the way μόνο ο Γαβαλάς ξέρει να την κρατάει σωστά.) Ψυχούλες μου μωρέ.

Το περίφημο ‘ξεβλάχεμα’ από τα έντυπα μικροαστών εκδοτών μάς χάρισε γέλιο αβίαστο. Ξέραμε βλέπεις, πως και με τσόκαρο και με Miu Miu, τσόκαρο παραμένεις εις τον αιώνα τον άπαντα. Στην δεκαετία του ’60 έλαμπαν vintage αρχόντισσες όπως η Αμαλία Μεγαπάνου, η Λόλα Ζολώτα, η Μελίνα Μερκούρη. Βάλτε τώρα αυτές δίπλα στα τσολιαδάκια και τις αμαλίες του νέου χρήματος. Γελάει ο κόζμος, ψυχούλες μου μωρέ.

Ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε στην καρδιά αυτής της κοινωνίας. Όχι ως ψώνιο. Ως καλός επιχειρηματίας. Όλος αυτός ο μικρόκοσμος των παρυφών (ούτε καν στην κορυφή) του Γκστααντ, έγινε για τον Γαβαλά το μέλι στο ψωμί του. Κι έγινε με τρόπο τίμιο και καθαρό. Έστησε μια επιχείρηση-κολοσσό με τριακόσιους εργαζόμενους και τζίρο 100 εκατομμυρίων ετησίως.

Κάποια στιγμή χρεωκόπησε. Όχι γιατί έκανε λαμογιές. Όχι γιατί ξέπλενε μαύρο χρήμα. Χρεοκόπησε γιατί ακόμα και οι πιο οξυδερκείς επιχειρηματίες όπως ο ίδιος δεν μπόρεσαν να διασωθούν από τη δίνη της οικονομικής κρίσης. Χρεοκόπησε αλλά δεν κρύφτηκε σαν το ποντίκι. Χρεοκόπησε αλλά δεν το ‘σκασε νύχτα από τη χώρα. Χρεοκόπησε αλλά δεν πήγε στα παρίσια και τα μαϊάμια να περνάει ζωή χαρισάμενη εις υγείαν των κορόϊδων».

«Και στα ψηλά και στα χαμηλά παραμένει άρχοντας»: Η αποθέωση της Έλενας Ακρίτα στο Λάκη Γαβαλά και η απάντησή του - Εικόνα 1

Έλενα Ακρίτα : Πώς κατέληξε, το κείμενο της, για τον Λάκη Γαβαλά

«Ο Λάκης Γαβαλάς χρεοκόπησε και πήγε φυλακή. Έμεινε μέσα δεκαπέντε μήνες εξαιρετικά επίπονους για ένα εκκεντρικό άτομο όπως εκείνος. Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό. Γιατί μετά τους κέρδισε όλους: φύλακες, προσωπικό, κρατούμενους, όλους – μέχρι και οι Πυρήνες της Φωτιάς τού χάρισαν ένα δερμάτινο ντοσιέ, αμέ;

Κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει την μόδα όπως ο Λάκης Γαβαλάς. Από το απέναντι πεζοδρόμιο να σε δει, την διακρίνει τη μαϊμού που σκαρφαλώνει επάνω σου. Δεν τον ξεγελάς με τίποτα. Ο άνθρωπος αυτός αγαπάει τη μόδα, αναπνέει τη μόδα, γνωρίζει τη μόδα σαν την ανάποδη της παλάμης του. Ο Λάκης στη μέση και γύρω γύρω όλοι κάτι φάσιον μπλόγκερς, ινφλουένσερς και στιλίστες που δεν ξέρουν να συνδυάσουν λάχανο με καρότο. Ψυχούλες μου μωρέ.

Πάντα τον εκτιμούσα και μάλιστα πριν λίγα χρόνια είχα γράψει κάτι που το παρεξήγησε. Αποκάλεσα ‘wannabe Γαβαλάδες’ κάτι βαριόμοιρα που ασχολούνταν – ‘ασχολούνται’ λέμε τώρα! – με τη μόδα με τεράστια αποτυχία. Όμως Γαβαλάς μαϊμού δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος αυτός εφηύρε τον εαυτό του και δεν κοπιάρεται να χτυπιέσαι. Αυτό εννοούσα. Δεν το κατάλαβε, δεν πειράζει.

Τον είδα στην εκπομπή μόδας του ΣΚΑΙ κι έτσι τα θυμήθηκα όλα αυτά. Γράφω λοιπόν σήμερα για έναν άνθρωπο που αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια την οικονομική του τραγωδία. Μετά τη φυλακή βγήκε με το κεφάλι ψηλά και, χωρίς να βαρυγκωμάει, συνέχισε μια ζωή εντελώς διαφορετική από αυτή που ήξερε.

Σήκωσε τα κομψά του μανίκια, δούλεψε και δουλεύει σκληρά γιατί τα χρέη είναι πολλά και δεν αστειεύονται. Αντίθεση με κάτι μπακαλόγατος με ξ-απλώστρα στην Ψυρρού. Εκτιμώ τον Λάκη Γαβαλά γιατί και στα ψηλά και στα χαμηλά παραμένει άρχοντας. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά από την δημόσια του εικόνα μοιάζει άνθρωπος με χιούμορ, κοφτερό μυαλό και ευγένεια ψυχής. Εκτιμώ τον Λάκη Γαβαλά γιατί είναι Κύριος. Με ή χωρίς την Hermès του».

Η απάντηση του Λάκη Γαβαλά στην Έλενα Ακρίτα

«Το ότι έχω δεχτεί να γυρίζω με ένα κλαρκ στις εγκαταστάσεις του στιλιστικού μυαλού μου, δεν πάει να πει ότι δεν θα μου άρμοζε ο θρόνος του με καπιτονέ χρυσάφι μοαρε κάθισμα να κάθομαι πλέον μετά από 50 χρόνια (επιτυχούς θητείας) και να απολαμβάνω.

Οι ταλαιπωρίες στη ζωή μου λειτουργούν σαν πετονιά για δόλωμα, για εξασφάλιση της επόμενης ψαριάς για τον μεζέ που θα μοιραστώ με τους φίλους μου… Ανήκω στο σύμπαν και σίγουρα θα του εκτιμήσω το ότι με αφήνει να είμαι γήινος έτσι ώστε να απολαμβάνω τα εγκόσμια. Τα γράφω από το πλατό του @grmystylerock και κάτω από την συγκίνηση του λινκ της κας Έλενας Ακρίτα την οποία και ευχαριστώ πολύ…‼️».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement