ΕΛΛΑΔΑ

Ζαγόρι: Πάγωσαν τα ποτάμια και το θέαμα είναι πανέμορφο

Ζαγόρι: Πάγωσαν τα ποτάμια και το θέαμα είναι πανέμορφο
Advertisement

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν φέρει δυσκολίες στην καθημερινή δραστηριότητα όμως δημιουργούν και εντυπωσιακές εικόνες σε πολλά μέρη της Ηπείρου.

Παγωμένα και πανέμορφα στιγμιότυπα από το Ζαγόρι όπου τα ποτάμια του σε πολλά σημεία πάγωσαν. Μοναδικό το τοπίο στο γεφύρι του Κόκκορη, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του Ζαγορίου. Σήμερα πέτρα και πάγος είναι αυτά που κυριαρχούν. Η φύση δημιουργεί τις πιο όμορφες εικόνες και τις χαρίζει απλόχερα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ζαγόρι: Πάγωσαν τα ποτάμια και το θέαμα είναι πανέμορφο - Εικόνα 2

Η θερμοκρασία στην περιοχή για αρκετές ημέρες είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχουν περιοχές μάλιστα όπου ο υδράργυρος δεν ανεβαίνει πάνω από το μηδέν στην διάρκεια του 24ωρου.

Αποτέλεσμα αυτών των καιρικών συνθηκών είναι οι παγωμένες εικόνες…

Στο παγωμένο ποτάμι βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ρούσκας. Φυσικά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ομορφιά και απαθανατίστηκαν μπροστά στο γεφύρι και το παγωμένο ποτάμι.

Όπως ανέφερε ο κ. Σουκουβέλος το Ζαγόρι έχει τον τρόπο του να ξαφνιάζει ευχάριστα ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους όλη την διάρκεια του έτους. Και τις τέσσερις εποχές.

Ζαγόρι: Πάγωσαν τα ποτάμια και το θέαμα είναι πανέμορφο - Εικόνα 3

«Ζούμε σε ένα πανέμορφο τόπο. Κάθε μέρα μπορεί να αντικρύσει κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η μαγεία» σημείωσε μιλώντας στο Epiruspost.

Τα ποτάμια του Ζαγορίου είχαν παγώσει σε κάποια σημεία και πριν μερικά χρόνια. Κάθε φορά όμως έχουν την ιδιαίτερη ομορφιά τους.

Ζαγόρι: Πάγωσαν τα ποτάμια και το θέαμα είναι πανέμορφο - Εικόνα 4

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών αυτών, όπως είπε ο κ. Σουκουβέλος, κρατούν το δήμο και τις υπηρεσίες του σε εγρήγορση. Σε αρκετά σημεία γίνεται ρίψη αλατιού για την αντιμετώπιση προβλημάτων παγετού καθώς μέριμνα όλων είναι να γίνεται ομαλά και με ασφάλεια η κίνηση στο οδικό δίκτυο.

Πηγή: epiruspost

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement