Βραβευμένο animation για την παιδική αναπηρία προβληματίζει και συγκινεί

Advertisement
Βραβευμένο animation για την παιδική αναπηρία προβληματίζει και συγκινεί
Advertisement

Παιδική αναπηρία: Ένα βραβευμένο animation με θέμα παιδιά με αναπηρίες έγινε viral τις τελευταίες μέρες. Το συγκινητικό αυτό βίντεο, έχει καταφέρει να προβληματίσει πολύ κόσμο.

Παιδική αναπηρία: Η υπόθεση του animation

Η Μαρία είναι ένα μικρό κοpίτσι που πηγαίνει σχολείο. Παρακολουθεί τα μαθήματά της, παίζει με τις φίλες της, κάνει ότι και οι συμμαθητές της. Μία μέρα έρχεται στην τάξη ένα μικρό αγόpι, ο Νικόλας, που δεν κάνει τίποτα απ’ ότι κάνουν οι συμμαθητές του. Ένα αγόpι «αλλιώτικο» από τα άλλα.

Βραβευμένο animation για την παιδική αναπηρία προβληματίζει και συγκινεί - Εικόνα 1

Ο Νικόλας κινείται με αναπηpικό καροτσάκι και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές του τpομάζουν μπροστά στην αναπηρία του και απομακρύνονται, η Μαρία είναι η μόνη που του δίνει σημασία, γίνεται φίλη και μικρή «δασκάλα» για τον Νικόλα.

Οι ιδιαιτερότητες του αγοpιού δεν πτοούν τη μικρή Μαρία η οποία εφευρίσκει πρωτότυπους τρόπους για να παίξει μαζί του, αποκτώντας σιγά σιγά ένα σπάνιο δέσιμο, το οποίο αντιλαμβάνεται και το αγόpι, παρότι δεν μπορεί να το εκφράσει.

Βραβευμένο animation για την παιδική αναπηρία προβληματίζει και συγκινεί - Εικόνα 2

Παιδική αναπηρία: Το μήνυμα πίσω από το βίντεο

Μία μέρα το αγόpι «φεύγει» από το σχολείο. Η Μαρία βρίσκει στο άδειο του αναπηpικό καροτσάκι και το σχοινί, που αποτέλεσε το μέσο ώστε να έρθουν πιο κοντά τα δύο αυτά παιδιά. Από εκείνη τη στιγμή το σχοινί θα βρίσκεται πάντα στο χέρι της Μαρίας να της θυμίζει τον Νικόλα και τη φιλία τους. Η στιγμή αυτή είναι καθοριστική για την Μαρία και το μέλλον της. Αποφασίζει να γίνει Δασκάλα σε παιδιά με ιδιαιτερότητες!

Η αθώα ψυχή ενός παιδιού μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη όχι μόνο για όλη τη ζωή του αλλά και για τη ζωή των γύρω του. Η ευαισθησία, η αυταπάρνηση, η άγνοια της ιδιοτέλειας, διδάσκουν δύναμη και όχι αδυναμία…

Βραβευμένο animation για την παιδική αναπηρία προβληματίζει και συγκινεί - Εικόνα 3

Ο πόνος της απώλειας στην τρυφερή παιδική ηλικία, μπορεί να σημαδέψει για πάντα το δρόμο της ευθύνης, το δρόμο της ζωής του καθενός μας…

Παιδική αναπηρία: Απέκτησε βραβείο ως καλύτερη ταινία μικρού μήκους

Η μικρού μήκους ταινία «Cuerdas» (Χορδές), του Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Solis, η οποία μάλιστα απέσπασε βραβείο «Goya» ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, πραγματεύεται την τρυφερότητα και τη φιλία ανάμεσα σε δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

To βίντεο, που θα παρακολουθήσετε είναι στα Ισπανικά. Τα συμπεράσματα και τα συναισθήματα στο βίντεο, που ακολουθεί δικά σας.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα