Ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκα βότανα: Το τέλειο ορεκτικό που είναι πιο νόστιμο από κρέας

Advertisement
Ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκα βότανα: Το τέλειο ορεκτικό που είναι πιο νόστιμο από κρέας
Advertisement

Θέλετε να αποφύγετε το κρέας για κάποιο χρονικό διάστημα; Επιθυμείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο υγιεινό λαχανικό και να μαγειρέψετε ένα υπέροχο φαγητό για εσάς και την υπόλοιπη οικογένειά σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Υλικά Συνταγής

– Μανιτάρια (σ.σ. λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους, οτιδήποτε υπάρχει στην κουζίνα)

– Φρέσκα και ψιλοκομμένα βότανα (σ.σ. μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι)

– Ψιλοκομμένο ή λιωμένο σκόρδο

– Αλάτι

– Πιπέρι

– Ελαιόλαδο

Ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκα βότανα: Το τέλειο ορεκτικό που είναι πιο νόστιμο από κρέας - Εικόνα 2

Εκτέλεση συνταγής

– Απλώνετε, τα μανιτάρια, σε ένα ταψί.

– Περιχύνετε, τα μανιτάρια, με ελαιόλαδο.

– Πασπαλίζετε, τα μανιτάρια, με βότανα.

– Βάζετε, τα μανιτάρια, στο φούρνο, που έχετε προθερμάνει περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

– Αφήνετε, τα μανιτάρια, να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά, Δηλαδή, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, τα μανιτάρια.

– Βγάζετε τα μανιτάρια.

– Προσθέτετε στα μανιτάρια σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

– Βάζετε ξανά, τα μανιτάρια, στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά. Δηλαδή, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τραγανά και το σκόρδο να πάρει χρώμα.

* Επιπλέον συμβουλή: Στα μανιτάρια προσθέτουμε το αλάτι προς το τέλος του ψησίματος, διαφορετικά απελευθερώνει νωρίς την υγρασία τους κάνοντάς τα να μαγειρευτούν στον ατμό και να μην αποκτήσουν ωραίο χρώμα και τραγανή υφή.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα