ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Όταν αναρωτιέσαι αν σε θέλει, δε σε θέλει.

Όταν αναρωτιέσαι αν σε θέλει, δε σε θέλει.
Advertisement

Τα πράγματα είναι απλά. Αν αναρωτιέσαι αν σε θέλει ή δε σε θέλει, δε σε θέλει! Φράση απόλυτη κι αδιαπραγμάτευτη. Δεν επιδέχεται ενδοιασμούς κι επιφυλάξεις. Υπέρμαχος της διαλλακτικότητας, αλλά αυτό δε διαπραγματεύεται. Όταν κάποιος άνθρωπος σε θέλει, θα στο δείξει. Δε θα σε αφήσει ούτε στιγμή να πιστέψεις το αντίθετο.

Θα τρέξεις να δικαιολογήσεις την κατάσταση. Ίσως να περνάει μια δύσκολη φάση, ίσως έχει πληγωθεί στο παρελθόν και φοβάται να ανοιχτεί ή ίσως και να έχει μαγουλάδες και να μη θέλει να σε κολλήσει. Όλα είναι ξεκάθαρα και μπροστά στα μάτια σου κι ας επιμένεις να μην τα βλέπεις.

Αν κάτι του έτυχε και δεν μπορεί να σε δει ούτε απόψε, δε σε θέλει. Αν είναι διαρκώς κουρασμένος ή δεν έχει χρόνο ποτέ για σένα, δε σε θέλει -τουλάχιστον όχι αρκετά. Το κοινό σε όλους τους ερωτευμένους είναι πως δεν τους εμποδίζει τίποτα μπροστά στην επιθυμία. Δεν τους σταματάνε ρεαλιστικά εμπόδια, δεν ψάχνουν δικαιολογίες, κάνουν τα αδύνατα δυνατά κι ας είναι για να ξεκλέψουν μόνο δέκα λεπτά για μια αγκαλιά και πέντε φιλιά. Εσύ όταν γουστάρεις δεν κάνεις τα πάντα;

Κολλάς στις ρομαντικές ταινίες κι ονειρεύεσαι και στη δική σου ιστορία happy end και πράσινα άλογα. Αντί να χαζεύεις το «’ζησαν αυτοί καλά», κοίτα να καταλάβεις πώς κατέληξαν εκεί. Ίσως η μόνη ειλικρίνεια στις ταινίες είναι η επιμονή, το κυνηγητό, η αναζήτηση κι η προσπάθεια των πρωταγωνιστών. Τρέχουν να προλάβουν αεροπλάνα, να σταματήσουν τρένα και να αποδείξουν πόσο νοιάζονται.

Η προσπάθεια έρχεται πάντα πακέτο με το «σε θέλω» -ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. «Σε γουστάρω και σε αυτό δε χωράει καμία αμφιβολία». Γιατί δε σε νοιάζει ακόμα κι αν θα πάρεις τα μισά από αυτά που θα δώσεις, δε σε πειράζει ακόμη κι αν δεν πάρεις τίποτα. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν αύριο ο κόσμος καταστραφεί, αν μεταναστεύσεις σε άλλη ήπειρο ή αν η Ελλάδα βγει απ’ την κρίση.

«Σε θέλω τώρα κι αυτό είναι το μόνο που μετράει την προκειμένη στιγμή». Για όσο κρατήσει, για όπου σας βγάλει, για όσο μπορείτε κι αντέχετε. Ακόμη κι αν σου σπάει τα νεύρα ορισμένες φορές. Ακόμη κι αν υπάρξουν στιγμές που θα κάνει κάτι και δε θα σε βρει σύμφωνο, εσύ θα επιμείνεις.

Γιατί δεν αρκούν ούτε τα ελαττώματά του για να σε αποτρέψουν από κάποιον που στα αλήθεια θέλεις. Γιατί δεν περνάει στιγμή που να μην τον σκέφτεσαι μέσα στη μέρα. Γιατί δε σε ενδιαφέρει τι σας επιφυλάσσει το μέλλον, αρκεί να βλέπεις τα μάτια του και το χαμόγελο του.

Ειλικρινά, ξεκάθαρα κι απόλυτα όταν θέλεις κάποιον δεν τον αφήνεις να αμφιβάλλει ούτε στιγμή γι’ αυτό, του γκρεμίζεις κάθε δεύτερη σκέψη γιατί δεν έχεις κι άλλη επιλογή, εξάλλου. Φαίνεται στα μάτια σου, κάθε φορά που τον συναντάς και στο γέλιο σου κάθε φορά που σου λέει τα χαζά του αστεία. Φαίνεται στις ώρες που μετράς μέχρι να τον δεις και πόσο ανυπομονείς για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε.

Κι αν δεν κουράζεσαι να προσπαθείς είναι γιατί εκεί φαίνεται το «σε θέλω» και ξέρει κανείς κάτι πιο δυνατό απ’ την επιθυμία;

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Αποστολάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement