Λαχταριστό ψητό στο φούρνο με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και κονιάκ, ιδανικό για τις μέρες των γιορτών

Advertisement
Λαχταριστό ψητό στο φούρνο με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και κονιάκ, ιδανικό για τις μέρες των γιορτών
Advertisement

Θέλετε να κάνετε μία ψαγμένη, οικονομική, εύκολη και γευστική συνταγή; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε και να ανησυχείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα από την παρακάτω συνταγή και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

Υλικά συνταγής

– 1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά

– 1 κούπα κονιάκ

– 1/2 κούπα ελαιόλαδο

– 1 κούπα πορτοκάλι χυμό

– 2 κούπες νερό

– 200 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα

– 200 γραμμάρια ξερά βερίκοκα

– 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας

– Δενδρολίβανο

– Θυμάρι

– Αλάτι

– Πιπέρι

Λαχταριστό ψητό στο φούρνο με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και κονιάκ, ιδανικό για τις μέρες των γιορτών - Εικόνα 2

Εκτέλεση συνταγής

– Ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας μας.

– Σβήνουμε με κονιάκ.

– Ρίχνουμε χυμό, νερό και μυρωδικά.

– Βάζουμε το κρέας στη γάστρα ή το πυρέξ.

– Σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους εκατόν ογδόντα βαθμούς Κελσίου.

– Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

– Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.

– Βράζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα για περίπου πέντε λεπτά.

– Βγάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.

– Βάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα δεξιά και αριστερά στην πιατέλα με το κρέας, το οποίο έχει κοπεί ήδη σε φέτες.

– Διαλύουμε το κορν φλάουρ, με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο ζουμί.

– Ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.

– Περιχύνουμε, με σάλτσα, το κρέας.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα