ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας πήρε γάντια και σακούλες και καθάρισε μια ολόκληρη παραλία

Έλληνας πήρε γάντια και σακούλες και καθάρισε μια ολόκληρη παραλία
Advertisement

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ονειρεύονται έναν κόσμος χωρίς πλαστικά και σκουπίδια, ωστόσο δεν περνάνε όλοι από το… όνειρο στην πράξη. Ο νεαρός Κωνσταντίνος Χριστόπουλος δεν συγκαταλέγεται σ΄αυτήν την κατηγορία και έτσι, αποφάσισε ένα πρωί να πάρει γάντια και σακούλες και να καθαρίσει μια ολόκληρη παραλία στη Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου.

«Όλοι μας απολαμβάνουμε το καλοκαίρι τις ελληνικές παραλίες με τα γαλανά νερά και τη χρυσαφένια άμμο. Οι περισσότεροι αφήνουν πίσω τους αρκετά απορρίμματα. Αν σας ενοχλεί το θέαμα των απορριμμάτων, κάντε κάτι! Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας προτού ξεφύγει. Σταματήστε να είστε οι «Ήρωες του καναπέ». Ο πλανήτης αργοπεθαίνει… Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις στη διάσωσή του τότε σταμάτα να πετάς σκουπίδια, σταματά να χρησιμοποιείς πλαστικά μιας χρήσης. Έτσι σίγουρα θα βοηθήσεις!», είναι το μήνυμα του νεαρού εθελοντή.

Όσο για τα… ευρήματα; Γέμισε 5 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με φελιζόλ και δίχτυα τα οποία ξέβρασε ο νοτιάς και πλήθος πλαστικών και μεταλλικών κουτιών. «Γίνε ο Ήρωας που περίμενες! Μη μένεις στα λόγια. Οι πράξεις είναι που κάνουν την διαφορά!» το σύνθημα του Κωνσταντίνου, με την ελπίδα να το ακούσουν και το σημαντικότερο, να το εφαρμόσουν στην πράξη και άλλοι.

Δείτε βίντεο από τον καθαρισμό της παραλίας

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement