9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά

Advertisement
9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά
Advertisement

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι αναμφίβολα, η μισή αρχοντιά της νοικοκυράς του. Οι περισσότερες νοικοκυρές δυσκολεύονται στην καθαριότητα της κουζίνας. Ωστόσο, ούτε άγχος χρειάζεται, ούτε και κόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, οι νοικοκυρές, είναι να βρουν τους σωστούς τρόπους για να καθαρίσουν εύκολα, γρήγορα και ακούραστα την κουζίνα τους.

Εννέα κόλπα για να λαμποκοπάει, η κουζίνα σας

1. Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό, μαζί με τη φλούδα. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά σε υψηλή ισχύ. Αφήστε το εκεί για 15 λεπτά. Ο ατμός θα κάνει τη σκληρή δουλειά και μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τη βρωμιά σκουπίζοντας με ένα πανί.

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 2

2. Κόψτε ένα πορτοκάλι σε φέτες και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με το νερό να τις καλύπτει. Τοποθετήστε την στο μάτι της κουζίνας και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Κανέλα ή μοσχοκάρυδο και γαρίφαλα είναι ίσως τα πιο αποτελεσματικά. Αφήστε να βράσει όσο θέλετε. Σε μόλις 5 λεπτά θα αρχίσετε να μυρίζετε το άρωμα στον αέρα. Μπορείτε να ξαναγεμίσετε με νερό και να χρησιμοποιήσετε το μείγμα περισσότερο από μία φορά. Έτσι, θα απαλλαγείτε από οποιεσδήποτε δυσάρεστες μυρωδιές.

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 3

3. Γεμίστε μισό μπουκάλι ψεκασμού με λεμονέλαιο και το άλλο μισό με λευκό ξύδι. Ψεκάστε αυτό το μίγμα και σκουπίστε όλες τις ξύλινες επιφάνειες με μια στεγνή πετσέτα μικροϊνών ή μια χαρτοπετσέτα. Τα ντουλάπια σας θα λάμψουν σε ελάχιστο χρόνο.

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 4

4. Αν έχουν ξεραθεί οι βρωμιές στα πιάτα, πασπαλίστε τα με μερικές κουταλιές ελληνικού καφέ. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεκινήστε το πλύσιμο χωρίς να ξεπλένετε το καφέ. Τέλος, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και θα έχετε λαμπερά μυρωδάτα πιάτα.

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 5

5. Κόψτε ένα λεμόνι στο μέση και τρίψτε τον τρίφτη χρησιμοποιώντας τη μέσα πλευρά του. Αφού τελειώσετε, ξεπλύνετε το σκεύος με ζεστό νερό και θα είναι σαν καινούριο!

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 6

6. Όταν τελειώσετε το ψήσιμο, ενώ ο φούρνος εξακολουθεί να είναι ζεστός, πασπαλίστε με αλάτι πάνω στις βρωμιές. Περιμένετε λίγα λεπτά. Το αλάτι θα μετατραπεί σε στάχτη και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να σκουπίσετε τα πάντα από το φούρνο.

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 7

7. Κόψτε ένα ή δύο λεμόνια στα τέσσερα και παγώστε τις φέτες. Βάλτε τις μέσα στο μπλέντερ και ξεκινήστε το για 1 έως 3 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και οι λεπίδες θα είναι λαμπερές και κοφτερές, όπως ήταν όταν το αγοράσατε.

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 8

8. Γεμίστε ένα γυάλινο μπολ ή ένα πυρίμαχο ταψί με 2 φλιτζάνια ξύδι. Βάλτε το πλυντήριο στο ζεστό κύκλο, χωρίς άλλα πιάτα και απλά αφήστε το ξύδι να το καθαρίσει και να το απολυμάνει.

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 9

9. Για να αφαιρέσετε λεκέδες σκληρού νερού από κατσαρόλες και τηγάνια, ρίξτε λίγο μηλόξυδο και τρίψτε το εσωτερικό με ένα κομμάτι τσαλακωμένου αλουμινόχαρτου. Αφού τρίψετε για μερικά δευτερόλεπτα, θα παρατηρήσετε ένα μαύρο χρώμα, το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό λόγω της χημικής αντίδρασης. Πλύντε με νερό και υγρό πιάτων και τελειώσατε.

9 έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά - Εικόνα 10

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα