ΔΙΑΦΟΡΑ

10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα

10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα
Advertisement

Το ποδόλουτρο είναι κάτι που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι για να χαλαρώσουν μετά από μια εξαντλητική μέρα. Μπορεί όμως να προσφέρει και αρκετά οφέλη στην υγεία μας που συνήθως δεν λαμβάνουμε υπόψιν. Παρακάτω θα δούμε διάφορα είδη ποδόλουτρου που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί και τα οφέλη που προσφέρουν.

Είδη ποδόλουτρου:

Διαφορετικές θερμοκρασίες νερού για το πρήξιμο

10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 1

Οι διαφορετικές θερμοκρασίες του νερού θα δουλέψουν πολύ για να ενισχύσουν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

Πάρτε 2 κουβάδες και γεμίστε το ήμισυ του πρώτου με ζεστό και μισό του δεύτερου με κρύο νερό. Αφήστε τα πόδια σας στο ζεστό νερό για 10 λεπτά, στη συνέχεια τα βάζετε για άλλα 10-12 λεπτά στον κουβά με κρύο νερό. Γυρίστε πίσω στο ζεστό νερό και κρατήστε τα πόδια σας εκεί για άλλα 5 λεπτά.

Ποδόλουτρα με εσπεριδοειδή για την κακοσμία

10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 2

Προσθέστε ένα λεμόνι, ένα λάιμ και ένα πορτοκάλι κομμένα σε φέτες σε ένα λουτρό ποδιών με ζεστό νερό. Προσθέστε 4 σταγόνες ελαίου μέντας, 4 σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού και 3 κουταλιές σόδα. Βάλτε τα πόδια σας στο μείγμα για περίπου μισή ώρα.

Ποδόλουτρο με ευκάλυπτο για το άγχος

10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 3

Προσθέστε 10-12 σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου. Βάλτε τα πόδια σας για 20-30 λεπτά.

Ποδόλουτρο με βότανα για ξεκούραση 10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 4

Αυτή η θεραπεία στο σπίτι θα βοηθήσει το σώμα να λειτουργήσει σωστά, ειδικά μετά από πολλές ώρες που περπατάτε ή κάθεστε. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας άλατα ή θαλασσινό αλάτι, 1 κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας, 1 κουταλάκι του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και οτιδήποτε προτιμάτε από τα βότανα – μαϊντανό, δεντρολίβανο ή μέντα.

Ποδόλουτρο λεβάντας για τους μύες 10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 5

Η λεβάντα είναι γνωστό ότι αποτελεί φυσικό ανακουφιστικό παράγοντα πόνου. Αυτό το λουτρό θα σας βοηθήσει να απαλύνετε τους πόνους στις αρθρώσεις.

Σε ένα λουτρό ζεστού νερού προσθέστε 1/2 φλιτζάνι άλατα , 2 κουταλιές σόδα μαγειρική και 6 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας.

Ποδόλουτρο με λεμόνι 10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 6

Αν τα νύχια σας θέλουν λεύκανση τότε μπορεί το ποδόλουτρο αυτό να σας βοηθήσει.

Μια κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού στο νερό είναι το μόνο που χρειάζεται. Έπειτα απλά βυθίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο μείγμα.

Ποδόλουτρο με άλατα για τις φουσκάλες

10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 7

Το άλατα μπορεί να έχουν μια πολύ καλή επίδραση σε περιπτώσεις πόνου και φλεγμονής.

Βάλτε 2-3 κουταλιές της σούπας αλάτι σε ένα λουτρό ζεστού νερού. Βάλτε τα πόδια σας στο μείγμα για 10 έως 15 λεπτά.

Ποδόλουτρο με σόδα για ξηρό δέρμα 10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 8

Ένα ποδόλουτρο με μαγειρική σόδα μπορεί να είναι η τελική λύση αν θέλετε να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από τα πόδια.

Για να κάνετε το λουτρό προσθέστε 2-3 κουταλιές σούπας μαγειρικής σόδα σε ένα πλήρες λουτρό ζεστού νερού και βάλτε τα πόδια σας εκεί για 10-20 λεπτά.

Ποδόλουτρο με αγγούρι για τις κράμπες 10 διαφορετικά είδη ποδόλουτρου και τα προβλήματα υγείας που βοηθάει το κάθε ένα - Εικόνα 9

Κόψτε ένα αγγούρι σε λεπτές φέτες. Μπορείτε είτε να βάλετε τις φέτες στα πόδια και να τις καλύψετε με ένα χαλαρό επίδεσμο (αφαιρέστε το μετά από 20-30 λεπτά) είτε απλά να εξαγάγετε το χυμό αγγουριού, να το προσθέσετε στο νερό του ποδόλουτρου και να εφαρμόσετε το μίγμα στα πόδια σας – θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement