Αυστραλία: Πυροσβέστης πεθαίνει και ο 19 μηνών γιος του παρασημοφορείται για εκείνον

Advertisement
Αυστραλία: Πυροσβέστης πεθαίνει και ο 19 μηνών γιος του παρασημοφορείται για εκείνον
Advertisement

Ντυμένος με στολή πυροσβέστη και με πιπίλα στο στόμα, ο μικρός Harvey έλαβε το τιμητικό παράσημο για την αυτοθυσία του πατέρα του

Εκεί που ο απλός κόσμος κοιτά αποσβολωμένος την καταστροφή, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που μπαίνει σε αυτήν για να σώσει ό,τι προλάβει. Οι πυροσβέστες είναι ήρωες. Κι όταν πέφτουν στο πεδίο της μάχης ως τέτοιοι, μένουν πίσω οι δικοί τους άνθρωποι με τα παράσημα, τα μετάλλια, τις διηγήσεις και τις αναμνήσεις για εκείνους πίσω από τη στολή που έχασαν. Αυτή ακριβώς είναι και η περίπτωση του μόλις 19 μηνών Harvey.

Ο πατέρας του μικρού, Geoffrey Keaton, πυροσβέστης στο επάγγελμα, έχασε τη ζωή του στο καθήκον, προσπαθώντας να συμβάλει στην άνιση – ομολογουμένως – μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές με τις φλόγες στην Αυστραλία. Στη διάρκεια της κηδείας του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας παρέδωσε στον μικρό το τιμητικό παράσημο για την προσφορά του πατέρα του. Ο Harvey ήταν ντυμένος με στολή πυροσβέστη, φορούσε την πιπίλα και παρακολουθούσε -χωρίς να πολυκαταλαβαίνει τι συμβαίνει- τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ενώ του τοποθετούσε το παράσημο στο στήθος του.

Τόσο ο 32χρονος πατέρας του Harvey όσο και ο συνάδελφός του Andrew O’Dwyer έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε στο υπηρεσιακό τους όχημα ένα φλεγόμενο δέντρο, με αποτέλεσμα το αμάξι να αναποδογυρίσει, οι δύο τους να παγιδευτούν και να βρουν φρικτό θάνατο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας δημοσίευσε φωτογραφίες από την κηδεία του πυρσοβέστη στη σελίδα της στο Facebook, ραγίζοντας καρδιές με τη φιγούρα του μικρού Harvey.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα