ΚΟΣΜΟΣ

Ανταρκτική: 150 νέες θέσεις εργασίας με τεράστιους μισθούς για τους τολμηρούς που αντέχουν το ακραίο κρύο

Ανταρκτική: 150 νέες θέσεις εργασίας με τεράστιους μισθούς για τους τολμηρούς που αντέχουν το ακραίο κρύο
Advertisement

Νέες θέσεις εργασίας στην Ανταρκτική άνοιξαν πρόσφατα, για τους τολμηρούς που αντέχουν στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θέλουν να κερδίσουν πολλά χρήματα.

Συγκεκριμένα, στις 150 ανέρχονται οι θέσεις εργασίας που άνοιξαν πρόσφατα στην Ανταρκτική, με παχυλούς μισθούς.

Η Αυστραλία αναζητά 150 εργάτες, τεχνικούς και επιστήμονες για να επανδρώσει ερευνητικούς σταθμούς στην Ανταρκτική με το αζημίωτο, για την σεζόν 2020-2021.

Ανταρκτική: 150 νέες θέσεις εργασίας με τεράστιους μισθούς για τους τολμηρούς που αντέχουν το ακραίο κρύο - Εικόνα 2

Ποιες ειδικότητες ζητούνται

Ανάμεσα στα περιζήτητα επαγγέλματα είναι αυτά του σεφ, του γιατρού και του «καπετάνιου» φουσκωτής βάρκας, ενώ υδραυλικοί, ψυκτικοί και ξυλουργοί θα αμείβονται με 46.000 δολάρια (US$) για δώδεκα μήνες, παίρνοντας στο τέλος του έτους και ένα τεράστιο μπόνους επιπλέον 42.000 δολαρίων.

Δωρεάν στέγη και διατροφή

Το ίδιο μπόνους θα πάρουν και οι γιατροί του σταθμού, των οποίων ο «βασικός» θα είναι 139.000 δολάρια. Ανάμεσα στις θέσεις εργασίες είναι ακόμα IT, μηχανικοί και υπεύθυνοι logistics. Σιδηρουργοί και ειδικοί στα σκυροδέματα είναι επίσης απαραίτητοι, ενώ η στέγη και η διατροφή είναι για όλους δωρεάν.

Ανταρκτική: 150 νέες θέσεις εργασίας με τεράστιους μισθούς για τους τολμηρούς που αντέχουν το ακραίο κρύο - Εικόνα 3

Οι συμβάσεις δεν είναι υποχρεωτικά ετήσιες

«Ψάχνουμε για ανθρώπους με ταλέντο για να αναλάβουν αυτές τις δουλειές σε μία μικρή και απομονωμένη κοινότητα», εξηγεί το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν πρώτα από αξιολόγηση για τις δεξιότητες και την εμπειρία τους. Οι συμβάσεις δεν είναι υποχρεωτικά ετήσιες και όποιος γίνει δεκτός μπορεί να δουλέψει από 4 έως και 15 μήνες.

Η αυστραλιανή βάση στην Ανταρκτική έχει τέσσερις σταθμούς: τους Casey, Davis and Mawson στα ηπειρωτικά και έναν ακόμα στη νήσο Macquarie. Τα καλοκαίρια, σε κάθε σταθμό ζουν ακόμα και 100 άτομα, αλλά το χειμώνα ο πληθυσμός πέφτει στους 20. Όπως σημειώνεται: «Στην κοινότητα ο ένας εξαρτάται από τον άλλον για την ασφάλειά του και τη διατήρηση της λειτουργίας του σταθμού».

Οι αιτήσεις κλείνουν στις 23 Ιανουαρίου του 2020.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement