Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας μοιάζει με κυψέλη

Advertisement
Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας μοιάζει με κυψέλη
Advertisement

Το σχολείο πρέπει να είναι ένας χώρος που να εμπνέει τους μαθητές και όχι να τους αποτρέπει από το να συνδεθούν μαζί του. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης φαίνεται πως γνωρίζουν καλά αυτή τη συνθήκη και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα φωτεινό, πολύχρωμο περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές.

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας μοιάζει με κυψέλη - Εικόνα 2

«Ο κόσμος των μελισσών είναι ο κόσμος της συνεργασίας, της εργατικότητας και της ομαδικότητας. Εμπνευστήκαμε, λοιπόν, από αυτήν την κοινωνία και το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε…», σημειώνουν στο blog τους, ευχαριστώντας όλους εκείνους που δούλεψαν για το τελικό αποτέλεσμα.

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας μοιάζει με κυψέλη - Εικόνα 3

Δεν είναι μόνο η εξαιρετική μεταμόρφωση του κτιρίου με την τόσο ρεαλιστική ζωγραφική αποτύπωση ενός μελισσιού στους εξωτερικούς τοίχους, είναι και η πρωτότυπη αυλόπορτα, που προδιαθέτει τα μικρά παιδιά για μια γνώση ευχάριστη και διόλου κουραστική.

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας μοιάζει με κυψέλη - Εικόνα 4

«Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα και τόσοι άλλοι τίτλοι παιδικών βιβλίων «αντικατέστησαν» τα ψυχρά σίδερα της πόρτας και πλέον θα ανοίγουν αυτά στο πέρασμα των μαθητών.

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας μοιάζει με κυψέλη - Εικόνα 5

Μια πανέμορφη πρωτοβουλία που αναζητά μιμητές ανά την Ελλάδα.

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας μοιάζει με κυψέλη - Εικόνα 6

Δείτε το βίντεο σε μια μίνι περιήγηση στο σχολείο:

[parallaximag.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα