Να λες στους φίλους σου ότι τους αγαπάς

Advertisement
Να λες στους φίλους σου ότι τους αγαπάς
Advertisement

Έχεις μπει σε μία σχέση η οποία σε έχει κάνει να είσαι κολλημένος 99% πάνω στο σύντροφό σου και δε σκέφτεσαι παρά μόνο τα χάδια και τα γλυκά φιλάκια που θα πάρεις τις ώρες που περνάτε στο κρεβάτι. Αποκόβεσαι απ’ τους φίλους σου και τους δικούς σου ανθρώπους με ένα «δεν μπορώ, δεν έχω χρόνο, έχω ραντεβού απόψε».

Συγγνώμη, ρε φίλε, αλλά προτού σε χτυπήσει κατακέφαλα αυτός ο μαγευτικός έpωτας, ποιον είχες για στήριγμά σου; Με ποιον ξημεροβραδιαζόσουν και τα πίνατε κάθε Αγίου Βαλεντίνου; Με ποιον είχες υποσχεθεί αγάπη και αφιέρωση εφ’ όρου ζωής;

Αν δεν έχεις απαντήσει στα ερωτήματα που σου έχω θέσει, σου απαντάω εγώ με μία λέξη, στα κολλητάρια σου, ρε βλάκα. Πλέον τα «σ’ αγαπώ» σου τα ακούει μόνο ο σύντροφός σου, τις στοργικές αγκαλιές τις έχεις φυλαγμένες μόνο για το άλλο σου μισό. Πού είναι όλα αυτά που είχες υποσχεθεί; Γιατί έχεις σβήσει απ’ το πρόγραμμά σου τη λέξη«φίλοι»; Έστω κι αργά, φρόντισε να αρχίσεις να επανορθώνεις γιατί στο τέλος θα φας τα όμορφα μουτράκια σου, που στην προκειμένη περίπτωση τα χαίρεται άλλος.

Και πάμε παρακάτω, δεν είναι κόπος να στείλεις ένα μήνυμα, να πάρεις ένα τηλέφωνο και να υπενθυμίσεις στους δικούς σου ότι κι αν ακόμη βιώνεις τον απόλυτο έpωτα, τους σκέφτεσαι και τους αγαπάς, τους λατρεύεις γιατί ήταν οι μόνοι που σε άντεχαν τόσο καιρό. Γιατί, να λέμε την αλήθεια, για να είναι ακόμη εκεί σημαίνει ότι νοιάζονται για σένα. Ξέρεις στις μέρες μας δε βρίσκονται πολλοί για να μας αντέξουν με όλες μας τις ιδιοτροπίες. Έστω κι αυτός ο ένας, κάνει την διαφορά. Μην τον χάσεις κι αυτόν.

Ξεβολέψου απ’ τον καναπέ του έpωτα και βγες ένα βράδυ με αυτόν που έτρεχε στα φαρμακεία όταν εσύ ήσουν άρρωστος, δώσε του ένα σημάδι ότι τον σκέφτεσαι αρκετά συχνά, ότι ακόμη υπάρχεις και δε σε έχει ρουφήξει η εpωτική σου ζωή.

Κάποιες φορές είναι πιο σημαντικό να λέμε στους φίλους μας ότι τους αγαπάμε κι ότι τους σκεφτόμαστε παρά στο σύντροφό μας. Γιατί; Για τον εξής λόγο, για να είσαι ακόμα καλά στα μυαλά σου, μάλλον κάποιος θα ευθύνεται. Κάποιος θα έπαιζε καταπληκτικά το ρόλο του Φρόιντ, χωρίς αμοιβή φυσικά. Άρα, το μόνο που έχεις να κάνεις -έστω κι αν είναι αργά- είναι να του το δείξεις. Δε θα σου αρχίσει τις απανωτές ερωτήσεις, τα πώς και τα γιατί τώρα κι όλα αυτά που εσύ σκέφτεσαι. Θα σου απαντήσει πίσω, όπως θα έκανες κι εσύ. Γιατί αν ήσουν εσύ αυτός, πάλι τα ίδια θα έκανες.

Να τους θυμάσαι, μην τους απομακρύνεις απ’ τη ζωή σου, είναι, ήταν και θα είναι εκεί για σένα κι εσύ για αυτούς, μην το ξεχνάς. Η φιλία είναι ένας απ’ τους πιο σημαντικούς λόγους για να ζεις, να ονειρεύεσαι και να συνεχίζεις. Φίλοι είναι τα αδέρφια που εμείς διαλέγουμε για συνοδοιπόρους στη ζωή μας, μην τους δείξεις κάτι διαφορετικό τώρα που ενθουσιάζεσαι με κάτι άλλο στη ζωή σου. Πριν από αυτό, είχες αυτούς και πού ξέρεις, στην τελική, μπορεί να μην έχεις τίποτε άλλο παρά μόνο αυτούς. Πάρε τηλέφωνο τώρα.

Συντάκτης: Χρυσώ Καλούδη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα