Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!

Advertisement
Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!
Advertisement

Η λεγόμενη Ρομαντική Οδός, από το Βίρτσμπουργκ ως τις Άλπεις, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά οδικά ταξίδια

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 3

Η Νότια Βαυαρία, είναι μια περιοχή-παραμύθι, με τη «ρομαντική οδό» (Romantischen strasse), στα σύνορα με την Αυστρία, να αποτελεί το πιο γραφικό κομμάτι του γερμανικού κρατιδίου, για μαγευτικές εκδρομές όλες τις εποχές του χρόνου.

Εκτείνεται από Βορρά προς Νότο σε μια απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 5

από το Wurzburg ως τη μεσαιωνική, ατμοσφαιρική πόλη Fussen, περνώντας από τον Δούναβη και οφείλει το όνομά της στην εντύπωση που δημιούργησε στους συμμάχους μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς κατά μήκος του άξονα αυτού υπάρχουν δεκάδες πανέμορφα χωριά και πόλεις με ρομαντικό χαρακτήρα, κάστρα και υπέροχη φύση, ενώ η διαδρομή από το Wurzburg έως την πόλη Fussen, με φόντο τις εκθαμβωτικές βουνοκορφές είναι πραγματικά αξέχαστη. Η οδός περνά από το κάστρο Hohenschwangau και καταλήγει στο κάστρο Neuschwanstein, το περίφημο ανάκτορο του Λουδοβίκου Β’, στο μέσο ενός υποβλητικού τοπίου σε υψόμετρο 965 μέτρων.

Με 24 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα  και  πάνω από 5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις επισκεπτών, ο Ρομαντικός Δρόμος της Γερμανίας, περιγράφεται από το περιοδικό Focus ως  “το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Γερμανίας”. Επιπλέον, το περιοδικό ξεχώρισε την παλιά πόλη Dinkelsbühl ως την πιο ελκυστική στη Γερμανία. Μετά τον Τριακονταετή Πόλεμο, ο χρόνος δεν “ακούμπησε” τη γραφική πόλη, η οποία κατάφερε να διατηρήσει τη γοητεία της μέχρι σήμερα.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 7

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ

Würzburg

H πόλη του Βύρτσμπουργκ είναι συχνά η εφαλτήρια πόλη για κάποιον που θέλει να ανακαλύψει τον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Η ίδια η πόλη βρίσκεται σε μια όμορφη λοφώδη τοποθεσία σε ένα ποτάμι και διαθέτει μια πλούσια ιστορία. Βρίσκεται επίσης στη μέση μιας από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές περιοχές της Γερμανίας.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 9

Tauberbischofsheim

Η πόλη Tauberbischofsheim βρίσκετε στο τέλος της κοιλάδας Tauber, της ξακουστής “liebliches Taubertal” (“the lovely Tauber valley”). Όπως θα έλεγε μια κυριολεκτική γερμανική μετάφραση, η πόλη πρωτοεμφανίστηκε μέσω της σχέσης της με τη θρησκεία και την μονή που χτίστηκε εδώ. Σήμερα είναι μια από τις πρώτες στάσεις στο ρομαντικό δρόμο που κατευθύνεται νότια από το Würzburg και είναι κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου για όσους επικεντρώνονται στην κοιλάδα Tauber και στα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 11

Lauda-Königshofen

To όνομα δόθηκε από τις 2 κοντινές πόλεις Lauda και Königshofen η οποίες στην ουσία είναι μία. Η πόλη είναι γνωστή για τα οινοποιεία της στους λόφους και στην άλλη μεριά της κοιλάδας Tauber και επίσης για τα υπέροχα κρασιά που ωριμάζουν στην περιοχή.

Bad Mergentheim

Η πόλη Bad Mergentheim είναι (όπως μας προδίδει όρος  “Bad” ), μια λουτρόπολη στο Νότιο κομμάτι της Γερμανίας. Εκτός από τα μεταλλικά νερά η Bad Mergentheim έχει πολύ πλούσια ιστορία που συνδέετε με τους μεσαιωνικούς ιππότες.

Creglingen

H πόλη Creglingen είναι μια μικρή και πολύ ελκυστική πόλη στην κοιλάδα Tauber με πρόσβαση σε μερικά από πιο εντυπωσιακά οινοποιεία και δάση της περιοχής.  Για ένα τόσο μικρό μέρος πολλά μουσεία και μνημεία μέσα στην πόλη.

Rothenburg ob der Tauber

Το Rothenburg ob der Tauber είναι ίσως το πιο διάσημο μέρος στον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Ένα πραγματικό διαμάντι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα λίγα που έχουν απομείνει στη Γερμανία. Πανέμορφα κτίριο, πύργοι, στενά δρομάκια σίγουρα θα σας συναρπάσουν.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 13

Dinkelsbühl

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 15

Το Dinkelsbühl είναι μια από τις αρχέτυπες πόλεις που έδωσαν στον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας τον χαρακτήρα του. Η επιβλητικότητα της πόλης και τα υπέροχα κτήρια, δίνουν την εντύπωση στους ταξιδιώτες για το πως ακριβώς ήταν οι πόλεις τον Μεσαίωνα.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 17

Nördlingen

Το Nördlingen είναι κι αυτό ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη στο κεντρικό κομμάτι του Ρομαντικού Δρόμου. Μαζί με το Rothenburg ob der Tauber και το Dinkelsbühl είναι μία από τις εναπομείναντες μεσαιωνικές πόλεις με πανέμορφα τείχη. Παρόλα αυτά εδώ θα βρείτε λιγότερο κόσμο σε σχέση με τα 2 προαναφερόμενα.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 19

Harburg

To Harburg είναι επίσης μια ευχάριστη στάση στη διαδρομή για λίγη ώρα. Άν έχετε χρόνο αξίζει να επισκεφθείτε το υπέροχο κάστρο της μικρής αυτής πόλης.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 21

Donauwörth

To Donauwörth είναι μια ιστορική πόλη στρατηγικά τοποθετημένη, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και του Wörnitz. Η πόλη είναι η τελευταία στάση πριν το Augsburg. Όπως μπορεί να αναμένεται από μια πόλη με πλούσια ιστορία σε θρησκευτικές συγκρούσεις και με την ιδιότητα της ως ”ελεύθερη αυτοκρατορική πόλη”, υπάρχουν πολλά να δει κανείς εδώ.

Augsburg

Το Augsburg έχει ιστορία μεγαλύτερη από τις γειτονικές πόλεις και πριν τον Μεσαίωνα.  Ιδρύθηκε πριν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Με τεράστια ιστορία αξίζει κανείς να διανυκτερεύσει εδώ και να θαυμάσει την πανέμορφη αυτή πόλη .

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 23

Landsberg am Lech

Το Landsbergείναι μια από τι πόλεις του Ρομαντικού Δρόμου που βρίσκεται σε ένα σημαντικό σημείο της επαρχίας της Βαυαρίας. Μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι περνούν από εδώ στο δρόμο για το Μόναχο ή για τη Λίμνη Κωνσταντία. Από μόνο του όμως είναι ένας σημαντικός προορισμός και με τον ποταμό Lech ο οποίος παίζει μεγάλο ρόλο στην ιστορία της πόλης.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 25

Schongau

Το Schongau είναι από τους τελευταίους σταθμούς του Ρομαντικού Δρόμου πριν το τελικό κομμάτι.  Εδώ είναι η αρχή ενός κομματιού της Βαυαρίας γνωστού ως the Pfaffenwinkel. Το όνομα προέρχεται από την τοπική διάλεκτο και σημαίνει η Γωνιά των Παπάδων. Είναι διάσημο για τα μοναστήρια του και τις ιστορικές εκκλησίες του.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 27

Füssen

Το Füssen είναι μια ελκυστική Βαυαρική πόλη στους πρόποδες των βουνών με τον ποταμό Lech να την διαρρέει.  Διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο και πολλά αξιοθέατα και φυσικά το μοναδικό παγκόσμια γνωστό κάστρο Neuschwanstein, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Κάστρο Νόισβανσταϊν

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 29

Σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου κοντά στο Φύσεν, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, στη Γερμανία, βρίσκεται ένα παλάτι-κάστρο, το Νοϊσβάσνταϊν. Η κατασκευή του κάστρου στις βαυαρικές Άλπεις διατάχθηκε από το Λουδοβίκο Β’ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στο συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 31

Αποτελεί έναν πραγματικά παραμυθένιο πύργο ο οποίος αρχικά σχεδιαζόταν για να γίνει προσωπικό καταφύγιο του βασιλιά. Ωστόσο ο βασιλιάς δεν πρόλαβε να το χαρεί και άνοιξε στο κοινό επί πληρωμή αμέσως μετά το θάνατό του, το 1886 και συγκεκριμένα 7 εβδομάδες μετά.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 33

Η ομορφιά του και ο ρομαντισμός που απέπνεε αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Disney η οποία το χρησιμοποίησε για παραμύθι της. Για την κατασκευή ολόκληρου του κάστρου χτίστηκαν πύργοι και πυργίσκοι, ενώ οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί Eduard Riedel, Georg von Dollmann και Julius Hofmann συνεργάστηκαν με το σκηνογράφο Christoph Jank για να φτιάξουν αυτό το μαγικό και ονειρικό σχέδιο που έμεινε και θα μένει στην ιστορία.

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 35

Το παλάτι, που προκαλεί το θαυμασμό σε όποιον το βλέπει, δέχεται ακόμη και 6.000 επισκέπτες τη μέρα το καλοκαίρι, ενώ από τη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό έχει προσελκύσει εκατομμύρια κόσμο. Εκτός από τη Disney έχει εμπνεύσει και άλλους καλλιτέχνες, ζωγράφους, ποιητές και μουσικούς, οι οποίοι μαγεύτηκαν από την παραμυθένια εικόνα του κι όχι άδικα. Το σημείο που βρίσκεται το κάστρο δεν θα μπορούσε να είναι πιο ειδυλλιακό, ωστόσο το κλίμα έχει επίσης αρνητικές συνέπειες για τις προσόψεις από ασβεστόλιθο, οι οποίες θα πρέπει να ανακαινιστούν τμηματικά κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών σύμφωνα με τους ειδικούς

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 37

Σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παλάτια και κάστρα στην Ευρώπη, ενώ κάθε χρόνο περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το «Κάστρο του Παραμυθένιου Βασιλιά», όπως το αποκαλούν. Οι φωτογραφίες που θα δείτε και οι οποίες έχουν τραβηχτεί διάφορες εποχές του χρόνου και από διαφορετικά σημεία, αποδεικνύουν αυτούς που ισχυρίζονται πως έχει βγει από παραμύθι, και για ποιο λόγο έχει εμπνεύσει τόσους καλλιτέχνες και τέλος για ποιο λόγο αποτελεί τόσο γνωστό τουριστικό πόλο έλξης. Μια επίσκεψη εκεί είναι ένα πραγματικό και μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο…

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου! - Εικόνα 39

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα