Μεταφορά εικόνας – φωτογραφίας σε κάθε επιφάνεια

Advertisement
Μεταφορά εικόνας – φωτογραφίας σε κάθε επιφάνεια
Advertisement

Οι διακοσμήσεις με εικόνες και φωτογραφίες δικές μας, των συντρόφων, των παιδιών και των φίλων μας υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Αγαπάμε να αποτυπώνουμε τις πιο ευτυχισμένες μας στιγμές σε ένα φύλλο χαρτί όμως εάν τις βλέπατε πάνω σε ένα παράθυμο, ένα κομμάτι ξύλο, ένα κεραμίδι, ένα βάζο; Βάζω στοίχημα ότι θα σας άρεσαν πολύ. Και εάν το κάνατε μόνοι σας; Εδώ είναι που θα ξετρελαινόσασταν!

Για να δούμε πως μπορείτε να το κάνετε εύκολα και οικονομικα:
Θα χρειαστείτε:
φωτογραφίες/εικόνες εκτυπωμένες σε laser printer (φωτοτυπία δηλαδή, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, αλλά όχι σε απλό οικιακό εκτυπωτή, κοστίζει ελάχιστα σε οποιοδήποτε κέντρο εκτύπωσης)
καμβάδες ζωγραφικής (θα τους βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ζωγραφικής-σχεδίου – κατασκευών αλλά και σε πολυκαταστήματα (φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες επιφάνειες γυάλινες, κεραμικές, ξύλινες, μεταλλικές, υφασμάτινες, πύλινες κλπ)
ένα ειδικό υγρό/τζελ μεταφοράς εικόνας (Transfer Glaze). Το ποιοτικότερο προϊόν της αγοράς για αυτού του είδους την εργασία είναι το Powerprint.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Πολλοί θα λέγαν ότι μοιάζει αρκετά με την τεχνική του ντεκουπάζ, κάτι που δεν ισχύει απόλυτα γι’ αυτό δώστε προσοχή σε αυτά που θα σας δώσουμε.
Περνάτε με ένα πινέλο το υγρό στην επιφάνεια μεταφοράς και την εικόνα.
Ακουμπάτε το χαρτί στην επιφάνεια και με μία σπάτουλα «ισιώνετε» την εικόνα αφαιρώντας τυχόν αέρα για να μην δημιουργηθούν φουσκάλες.
Θερμαίνετε την επιφάνεια για 10-12 λεπτά με το πιστολάκι μαλλιών σας.
Τέλος, όταν στεγνώσει η επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανάκι ή σφουγγάρι τρίβετε έως ότου αφαιρεθεί από την επιφάνεια και το τελευταίο υπόλειμμα χαρτιού. Φυσικά, θα πρέπει να το περάσετε και με ένα προστατευτικό βερνίκι για να «κλειδώσετε» την εικόνα σας.
Και είστε έτοιμοι! Εύκολο;

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα