Ηλιακό εργοστάσιο στην Κένυα κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό και ξεδιψάει 25.000 ανθρώπους

Advertisement
Ηλιακό εργοστάσιο στην Κένυα κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό και ξεδιψάει 25.000 ανθρώπους
Advertisement

 

Ο πλανήτης γη είναι κατά 2/3 νερό. Κι ωστόσο σήμερα, υπάρχουν μέρη του κόσμου, στα οποία το 1/3 του πληθυσμού τους δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Ένα τέτοιο μέρος είναι η Κένυα.

Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε η πόλη Κιούνγκα, για να στηθεί το νέο εργοστάσιο της NGO. Ένα εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, που παίρνει το θαλασσινό νερό, το αφαλατώνει και το προσφέρει καθαρό στους κατοίκους για να το πιουν στην υγειά τους!

Ηλιακό εργοστάσιο στην Κένυα κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό και ξεδιψάει 25.000 ανθρώπους - Εικόνα 2

Η ενέργεια που μας χαρίζει έτσι κι αλλιώς ο ήλιος, και συνήθως πάει ανεκμετάλλευτη, παρέα με τις δύο μεγάλες αντλίες του εργοστασίου, μπορούν να προσφέρουν με βεβαιότητα, καθημερινά νερό σε 25.000 ανθρώπους…

Ηλιακό εργοστάσιο στην Κένυα κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό και ξεδιψάει 25.000 ανθρώπους - Εικόνα 3

…που μέχρι σήμερα περπατούσαν ως και 1 ώρα δρόμο (!) ώστε να βρουν πόσιμο νερό γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους

Ηλιακό εργοστάσιο στην Κένυα κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό και ξεδιψάει 25.000 ανθρώπους - Εικόνα 4

Οι υπεύθυνοι της NGO σκέφτονται τώρα να ανοίξουν αντίστοιχα εργοστάσια στην Αϊτή και την Κολομβία, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να πίνουν καθημερινά όσο νερό θέλουν 35.000 άνθρωποι!

Το νερό, για μας είναι μια βεβαιότητα. Ζεσταίνεσαι, ιδρώνεις, πας γυμναστήριο ή παίζεις μπάλα; Ανοίγεις τη βρύση και ξεδιψάς. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου αυτή την άνεση. Αλλά η τεχνολογία (που συχνά την κράζουμε για τα μικρά, με τα μεγάλα της) μπορεί να τους βοηθήσει να την αποκτήσουν. Κι εμείς κάνουμε το μόνο που μπορούμε: το ευχόμαστε, το ελπίζουμε, και τη χειροκροτούμε!

Ηλιακό εργοστάσιο στην Κένυα κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό και ξεδιψάει 25.000 ανθρώπους - Εικόνα 5

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα