Ο Θοδωρής Αθερίδης είναι 20 χρόνια καθαρός από αλκοόλ και έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανος

Advertisement
Ο Θοδωρής Αθερίδης είναι 20 χρόνια καθαρός από αλκοόλ και έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανος
Advertisement

Με μια συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση στα social media ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης γιορτάζει τα 20 χρόνια της νηφαλιότητας του και το μοιράζεται με τους διαδικτυακούς φίλους του.

Ο ηθοποιός που έχει μιλήσει δημόσια για τον εθισμό του στο αλκοόλ γράφει για τη σημερινή μεγάλη προσωπική του επέτειο:

«Εδώ και λίγη ώρα έκλεισα 20 χρόνια νηφαλιότητας. Είναι ψευδαίσθηση ο χρόνος. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ και ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ήταν οι αγαπημένες μου ταμπελίτσες που κρεμόντουσαν στην μια πλευρά του τοίχου στον πρώτο όροφο στο διαμέρισμα της οδού Ιπποκράτους 158 που ήμασταν τότε οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί.

Διάλεγα πάντα να κάθομαι από αυτή την πλευρά του τραπεζιού για να τις βλέπω απέναντι μου. Με χαλάρωναν κι ως πρόσταγμα κι ως ευχή και ως προσπάθεια δεν ήταν κάτι τρομακτικό σε αντίθεση με τις 12 παραδόσεις που τις άφηνα πίσω μου να τις διαβάζουν οι παλιότεροι συγκατεστραμμένοι που ανέβαιναν τον Γολγοθά της απεξάρτησης.

Ούτε μια στιγμή δεν πίστεψα πως θα τα καταφέρω αλλά πήγαινα… Δεν ξέρω γιατί…

Η προσευχή κάνει θαύματα κι είναι αστείο που δεν την πιστεύουν αυτοί που δεν την δοκίμασαν.

Ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση γιατί χωράει σε μια φράση πασπαρτού ολόκληρος. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. Αυτός είναι ο χρόνος… Αυτό κάναμε εκεί αυτό έκανα κι εγώ κι αυτό κάνω. Τίποτα άλλο δεν μπορείς να κανείς όσο κι αν προσπαθήσεις. Απο ένα σήμερα θα περνάς πάντα και μόνο ένα σήμερα πάντα θα αντιμετωπίζεις. Δεν χρειάζεσαι κουράγιο παραπάνω παρά μόνο για σήμερα… Το αύριο δεν ανήκει σε κανέναν και δεν είναι κανενός..».

Εδώ και λίγη ώρα έκλεισα 20 χρόνια νηφαλιότητας. Είναι ψευδαίσθηση ο χρόνος. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ και ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ήταν οι…

Posted by Thodoris Atheridis on Friday, 6 September 2019

 

[athensvoice.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα