ΔΙΑΦΟΡΑ

Σπιτικό καθαριστικό με σόδα χωρίς χημικά

Σπιτικό καθαριστικό με σόδα χωρίς χημικά
Advertisement

Καθαριστικό – Συμβουλές για το σπίτι: Τα καθαριστικά του εμπορίου δεν κάνουν συνήθως τη δουλειά, που οι περισσότερες νοικοκυρές θα επιθυμούσαν. Ωστόσο, μπορεί η κάθε νοικοκυρά να φτιάξει το δικό της καθαριστικό, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί από απλά υλικά. Δηλαδή, υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως η μαγειρική σόδα και το ξύδι.

Οι έρευνες έχουν αποδείξει πως τα βαριά καθαριστικά περιέχουν δηλητήρια και μπορούν να επιφέρουν δυσκολία στην αναπνοή. Άλλο ένα σύμπτωμα που μπορούν να προκαλέσουν είναι το κάψιμο στα μάτια, τα αυτιά, τη μύτη και τα χείλη. Επίσης, μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στο λαιμό και βλάβες στα μάτια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες νοικοκυρές να καθαρίζουν τους φούρνους τους, με σπιτικά καθαριστικά.

Καθαριστικό: Τι θα χρειαστείτε

– γυάλινο μπολ

– βούρτσα για τρίψιμο

– καθαριστικό σφουγγάρι

– κουτάλι

– γάντια

Στην αρχή βγάλτε τις σχάρες του φούρνου για να τις καθαρίσετε ξεχωριστά στο νεροχύτη και έπειτα συνεχίστε τη διαδικασία της καθαριότητας.

Υλικά για το καθαριστικό:

2 κουταλιές της σούπας υγρό κρεμοσάπουνο

1 κ 1/3 κούπα μαγειρική σόδα

6 σταγόνες από αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού (σ.σ. προαιρετικό υλικό)

1/4 κούπα οργανικό λευκό ξύδι ή μηλόξιδο

Συμβουλές για το σπίτι: Οδηγίες καθαρισμού

Πρώτα από όλα βάλτε τα παραπάνω συστατικά σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέστε και νερό, ώστε η πάστα που θα δημιουργηθεί, να μη γίνει πολύ πυκνή. Στη συνέχεια τρίψτε με το συγκεκριμένο μείγμα τις επιφάνειες του φούρνου έως ότου τις καλύψετε όλες. Αφήστε το φούρνο με το φάρμακο για όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα, που θα ξυπνήστε, φορέστε γάντια και καθαρίστε το φούρνο σας με καθαρό νερό και σφουγγάρι. Το βέβαιο είναι πως θα λάμπει από καθαριότητα.

Πηγή: enimerotiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement