Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας

Advertisement
Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας
Advertisement

Στο μυαλό μας, ό,τι χρυσοπληρώνουμε, είναι και «καλό».

Στην πραγματικότητα, όμως, μπορεί να δίνουμε περισσότερα για το όνομα που αναγράφεται στο ταμπελάκι του ρούχου παρά για την καλή ποιότητά του.

Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, αυτά τα tips θα σας φανούν χρήσιμα, για να είστε σίγουροι πως ό,τι πληρώνετε, παίρνετε!

Σιγουρευτείτε ότι το στρίφωμα είναι φαρδύ

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 2

Τα παντελόνια και ο φούστες πρέπει να έχουν αρκετά φαρδύ στρίφωμα, από 4 εκατοστά και πάνω ενώ οι μπλούζες και τα t-shirts από 2 εκατοστά. Ακόμα χειρότερα, αν το κομμάτι που σκοπεύετε να αγοράσετε δεν έχει καθόλου στρίφωμα, θα χρειαστεί να το ξαναβάλετε πίσω στη θέση του και όχι στη ντουλάπα σας.

Ελέγξτε την ποιότητα των βαμβακερών ρούχων τσαλακώνοντάς τα

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 3

Πιάστε μια γωνία της μπλούζας και σφίξτε την καλά με τη γροθιά σας για λίγα δευτερόλεπτα. Αν το ρούχο μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί, τότε είναι πολύ πιθανό ότι έπειτα από το πρώτο πλύσιμο θα μοιάζει περισσότερο με ένα παλιό, ασιδέρωτο κουρέλι.

Τραβήξτε τις ραφές για να δείτε αν έχουν τρύπες

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 4

Ένα καλά ραμμένο ρούχο έχει χοντρές ραφές, χωρίς κενά. Τραβώντας τις ελαφρά, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, θα δείτε αν η μπλούζα που κρατάτε θα σκιστεί σύντομα ή όχι.

Αποφύγετε τα πλαστικά και «ανοιχτά» φερμουάρ

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 5

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ με μεταλλικά φερμουάρ, που καλύπτονται από το ύφασμα είναι πιο ανθεκτικά και κρατάνε περισσότερο. Τα πλαστικά φερμουάρ, αντίθετα, σπάνε πολύ πιο εύκολα και είναι συνήθως σημάδι κακής ποιότητας.

Τραβήξτε το ύφασμα

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 6

Τα ποιοτικά ρούχα δεν πρόκειται να χάσουν τη φόρμα τους αν τα τραβήξετε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τα αφήσετε. Το αντίθετο σημαίνει κακή ποιότητα υφάσματος.

Τσεκάρετε το τέλειο φερμουάρ

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 7

Τα φερμουάρ σε φορέματα, μπλούζες, φούστες και παντελόνια πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο χρώμα με το ρούχο και να έχουν ίσο μήκος και από τις δύο πλευρές.

Ετικέτα, αυτός ο προδότης

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 8

Τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε σύγκριση με τα συνθετικά υφάσματα. Ωστόσο, μια μπλούζα από 100% βαμβάκι μπορεί να «μπει» στο πλύσιμο. Γι’ αυτό, τσεκάρετε την ετικέτα και επιλέγετε ρούχα που περιέχουν σε μικρό ποσοστό (5-30%) τεχνητά υφάσματα όπως η βισκόζη, το πολυέστερ και το νάιλον, που δεν θα χάσουν τη φόρμα τους και θα μπορείτε να τα «λιώσετε» για καιρό.

Οι ραφές και οι κλωστές ταιριάζουν;

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 9

Παρατηρήστε τo πατρόν του υφάσματος και τα χρώματα των κλωστών. Αν οι ραφές έχουν διαφορετικό χρώμα, το ρούχο που κρατάτε στα χέρια σας μάλλον φτιάχτηκε λίγο βιαστικά.

Βρείτε το… κουμπί τους

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 10

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός καλού και κακού ρούχου. Τα κουμπιά πρέπει να είναι καλά στερεωμένα και να μην κρέμονται κλωστές από τις άκρες τους. Οι κουμπότρυπες πρέπει να είναι στενές και όχι ξεχειλωμένες ενώ οι δύο πλευρές τους πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος.

Προσέξτε το χρώμα στα μέρη που το ύφασμα «διπλώνει»

Πώς θα ξεχωρίσετε τα ρούχα καλής ποιότητας - Εικόνα 11

Το χρώμα στη λαβή της τσάντας ή στις πτυχές που κάνει ένα ρούχο, δεν πρέπει να είναι ξεθωριασμένο, ξεφτισμένο ή διαφορετικό από το υπόλοιπο ρούχο. Αν, λοιπόν, παρατηρήσετε σημεία πιο ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα σε ένα ρούχο ή αξεσουάρ, καλό θα ήταν να μην το αγοράσετε, γιατί το χρώμα θα ξεφτίσει ακόμα περισσότερο έπειτα από λίγες πλύσεις.

πηγή : mama365.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα