ΔΙΑΦΟΡΑ

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις
Advertisement

Ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου ορισμένοι κανόνες εθιμοτυπίας έχουν γίνει παλιομοδίτικοι, αλλά έχουν εμφανιστεί νέοι μη λεκτικοί κανόνες. Μερικές φορές δεν ξέρουμε αν πρέπει να φέρουμε κάτι σε ένα πάρτι ή να πατήσουμε like σε μια δημοσίευση για κακά νέα.

Γνωρίζοντας αυτά τα σύγχρονα πράγματα θα σας βοηθήσει να αφήσετε μια καλή εντύπωση ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

Μελετήσαμε κάποιους κανόνες εθιμοτυπίας που μπορεί να σας μπερδεύουν και ελπίζουμε να τους βρείτε χρήσιμους.

1. Μην βάζετε την τσάντα σας στο τραπέζι.

Κάθε γυναίκα ίσως έχει βρεθεί σε μια κατάσταση όπου κάθεται στο τραπέζι και αρχίζει να ψάχνει για το πού να βάλει τη τσάντα της. Μην βάζετε κανένα από τα υπάρχοντά σας στο τραπέζι! Και δεν μιλάμε μόνο για την τσάντα σας, αλλά και για τα γυαλιά ηλίου και το τηλέφωνό σας.

Δεν είναι επίσης καλή ιδέα να βάλετε την τσάντα σας στο πάτωμα. Δεν είναι πολύ υγιεινό, καθώς θα μπορούσε να ξύσει το κάτω μέρος, το οποίο πιθανότατα θα σας αναστατώσει αν είναι μια πολύ ακριβή τσάντα.

2. Εάν θέλετε να διορθώσετε το μακιγιάζ σας ή να χτενίζετε τα μαλλιά σας, δεν πρέπει να καταλαμβάνετε καθρέφτη με νεροχύτη.

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις - Εικόνα 2

Είναι φυσιολογικό να ενοχλήστε όταν βγαίνετε από την τουαλέτα για να πλένετε τα χέρια σας, αλλά όλοι οι νεροχύτες καταλαμβάνονται με κυρίες που φτιάχνουν το μακιγιάζ τους. Λαμβάνοντας πάρα πολύ χρόνο στον νεροχύτη θα ενοχλήσει άλλους ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν πούνε τίποτα.

3. Ποτέ μην τερματίζετε μια σχέση χρησιμοποιώντας μηνύματα ή κοινωνικά μέσα.

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις - Εικόνα 3

Αυτό είναι απαγορευτικό. Φυσικά, είναι πιο εύκολο, αλλά ο κόσμος είναι μικρός. Αυτούς που προσβάλλετε θα κουτσομπολεύουν για αυτό για αιώνες και δεν μπορείτε να τους κατηγορήσετε. Οι ψηφιακοί χωρισμοί μπορεί να είναι γρηγορότεροι και πιο απλοί, αλλά όχι πολύ σεβαστοί..

4. Πάντα να στέλνετε μήνυμα εάν πρόκειται να αργήσετε.

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις - Εικόνα 4

Πιθανότατα νομίζετε ότι είναι μεγάλη αγένεια όταν κάποιος καθυστερεί και δεν σας ειδοποιεί καν για αυτό. Έχετε δίκιο, έτσι είναι! Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για επαγγελματική ή φιλική συνάντηση. Παίρνει μόνο 30 δευτερόλεπτα για να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον και να του πείτε ότι θα καθυστερήσετε. Το άτομο θα είναι ευγνώμων σε σας ότι τουλάχιστον δεν χρειάζεται να περιμένει έξω.

5. Κρύψτε τις ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια του γεύματος σας.

Φανταστείτε ότι γευματίζετε με τον φίλο σας και αυτός ελέγχει πάντα το κινητό του και ανταποκρίνεται στα μηνύματα ενώ βρίσκεστε στη μέση του γεύματος σας. Ίσως να αναρωτιέστε γιατί αποφάσισε να βρεθείτε αν δεν είχε χρόνο για εσάς.

Βάλτε τις ηλεκτρονικές συσκευές στην άκρη και βάλτε τα στο αθόρυβο κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας.

6. Μην κάνετε like σε καταστάσεις σχετικά με κακές ειδήσεις

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις - Εικόνα 6

Αν θέλετε να υποστηρίξετε ένα άτομο ή να δείξετε συμπάθεια, είναι καλύτερα να γράψετε ένα μήνυμα ή να πάρετε τηλέφωνο. Η κακή είδηση μπορεί να θεωρηθεί περίεργη.

7. Σκουπίστε το στόμα σας με μια πετσέτα πριν πιείτε.

Είναι πάντα καλύτερο να σκουπίζετε το στόμα σας με μια πετσέτα. Θα βοηθήσει να αποφύγετε να αφήσετε ενοχλητικά σημάδια φαγητού στο ποτήρι σας.

8. Μην ζητάτε τα περισσεύματα σε επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο.

Αυτό σας κάνει να μοιάζετε σαν να είστε τόσο πεινασμένοι στο σπίτι που μετά από αυτό το δείπνο θα πρέπει να ζητήσετε τα περισσεύματα και οι συνεργάτες μπορεί να σκεφτούν ότι είστε φτωχοί. Εάν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το δείπνο σας, απλά αφήστε το στο εστιατόριο.

9. Μην χρησιμοποιείτε γυαλιά ηλίου ή ακουστικά όταν μιλάτε σε κάποιον.

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις - Εικόνα 9

Δείχνοντας σεβασμό προς το άτομο με το οποίο μιλάτε είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο γι ‘αυτούς, αλλά και για εσάς. Βοηθά στην οικοδόμηση της φήμης σας.

Αν ξαφνικά δείτε έναν φίλο ή έναν συνάδελφό σας στο δρόμο, βγάλτε τα γυαλιά σας ώστε να μπορείτε να κάνετε επαφή με τα μάτια και απαλλαγείτε από τα ακουστικά σας.

10. Μην εμφανίζεστε στα πάρτυ με άδεια χέρια.

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις - Εικόνα 10

Ο σεβασμός του οικοδεσπότη δεν είναι μόνο η κατάλληλη εθιμοτυπία, αλλά επίσης δεν δίνετε την ευκαιρία στους γείτονές σας να μιλήσουν άσχημα για εσάς. Εάν πηγαίνετε σε ένα πάρτι, πάρτε κάτι μαζί σας για να ευχαριστήσετε το άτομο που σας προσκάλεσε. Αυτό ισχύει για όλα εκτός από τις περιπτώσεις που σας ζητούν να μην φέρνετε τίποτα.

11. Αν φτάσετε αργά σε μια τάξη, μην νομίζετε ότι μπορείτε να πάρετε το αγαπημένο σας σημείο μπροστά.

Είναι λίγο αλαζονικό να καθυστερεί κανείς στα μαθήματα και να κάνει θόρυβο και να προσπαθεί να περάσει στην πρώτη σειρά. Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο σιωπηλοί, ώστε να μην ενοχλείτε τους ανθρώπους γύρω σας.

12. Μην κόψετε ολόκληρο το γεύμα σας με τη μία.

Απαράβατοι κανόνες ευγένειας που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις όπου κι αν τους εφαρμόσεις - Εικόνα 12

Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είστε βιαστικοί για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας και να φύγετε. Πάρτε το πιο αργά, κόβοντας ένα ένα κομμάτι. Αυτός ο κανόνας εθιμοτυπίας είναι κοινός, αλλά παραβιάζεται πολύ συχνά.

Πηγή: enimerotiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement