Σπάνιες άσπρες φράουλες αξίζουν το βάρος τους… σε χρυσάφι!

Advertisement
Σπάνιες άσπρες φράουλες αξίζουν το βάρος τους… σε χρυσάφι!
Advertisement

Οι άσπρες φράουλες μπορεί να ακούγονται παράξενα για τους περισσότερους από εμάς αλλά αποτελούν βασικό στοιχείο της ιαπωνικής αγοράς φρούτων για χρόνια. Η ασιατική χώρα έχει στην πραγματικότητα αρκετές ποικιλίες λευκών φραουλών, μεταξύ των οποίων και την Shiroi Houseki, που είναι από τις πιο σπάνιες και ακριβές.

Σπάνιες άσπρες φράουλες αξίζουν το βάρος τους… σε χρυσάφι! - Εικόνα 2

Οι φράουλες, που ονομάζονται White Jewel (σ.σ. «Λευκό κόσμημα») δημιουργήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια από τον Yasuhito Teshima στο αγρόκτημά του στο νομό Saga της Ιαπωνίας, που παραμένει το μοναδικό στον κόσμο που παράγει αυτόν το μοναδικό καρπό. Ο ίδιος λέει ότι πέρασε χρόνια διασταυρώνοντας διάφορα είδη φράουλας και τελειοποιώντας την καλλιεργητική της τεχνική προκειμένου να πετύχει μια μεγάλη φράουλα που ήταν λευκή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της. Η γεύση της θυμίζει ανανά και είναι γλυκιά σαν καραμέλα.

Σπάνιες άσπρες φράουλες αξίζουν το βάρος τους… σε χρυσάφι! - Εικόνα 3

Ένα από τα μυστικά για την ανάπτυξη της φράουλας αυτής είναι η μειωμένη έκθεση στο φως του ήλιου, η οποία μειώνει το επίπεδο της ανθοκυανίνης, της φυσικής χημικής ουσίας που δίνει το χρώμα στα φρούτα και τα λαχανικά. Αλλά ο Yasuhito Teshima λέει ότι ακόμα και μετά από χρόνια δοκιμών και σφαλμάτων, η τεχνική του δεν έχει τελειοποιηθεί εντελώς.

Σπάνιες άσπρες φράουλες αξίζουν το βάρος τους… σε χρυσάφι! - Εικόνα 4

Μόνο το 10% των φραουλών του είναι λευκές, με τις περισσότερες που παράγονται να έχουν κόκκινα μπαλώματα ή ένα ροζ χρώμα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένα καινοτόμο φρούτο που είναι εξαιρετικά σπάνιο και εξαιρετικά δύσκολο να παραχθεί έχει και μια πολύ υψηλή τιμή. Πωλούνται ξεχωριστά για $10 η μία.

Σπάνιες άσπρες φράουλες αξίζουν το βάρος τους… σε χρυσάφι! - Εικόνα 5

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα