7 πράγματα που δεν κάνουν οι σωστοί σύντροφοι

Advertisement
7 πράγματα που δεν κάνουν οι σωστοί σύντροφοι
Advertisement

Υπάρχουν σαρκαστικοί άνθρωποι, και υπάρχουν κακοί άνθρωποι. Και τις περισσότερες φορές τα μπερδεύουμε αυτά τα δύο, χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι πολύ σημαντικό: οι σαρκαστικοί άνθρωποι δεν έχουν σκοπό να πληγώσουν. Α, ναι, και ξέρουν πότε να απολογηθούν.

Αν ο σύντροφός σου κάνει τα παρακάτω, ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Εκείνων των ανθρώπων που απλά θέλουν να ρίξουν τους άλλους, για να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Σχολιάζει την εμφάνιση σου

Τα μαλλιά σου δεν του αρέσουν. Τα ρούχα σου του φαίνονται λάθος. Και του φαίνεται ότι σαν να πάχυνες λίγο τελευταία. Και η δική μας ερώτηση είναι η εξής: γιατί είστε ακόμα μαζί;

Παραβιάζει την ιδιωτικότητα σου

Και, όχι, για να το κάνει αυτό δεν χρειάζεται να ψαχουλέψει το κινητό σου. Αν σε έχει κάνει να φοβάσαι ότι θα ψάξει, ή ότι πρέπει να του κρύβεις πράγματα, υπάρχει πρόβλημα. Στις καλές σχέσεις, δεν χρειάζονται μυστικά.

Σε αποθαρρύνει

Έχεις κάποιο πάθος. Εντάξει, ίσως να μην είναι πάθος, ίσως απλά να έχεις ένα χόμπι που λατρεύεις. Αλλά αντί να σε στηρίξει και να χαρεί με την χαρά σου, σε κοροϊδεύει και σε αποθαρρύνει.

Σε κάνει να αισθάνεσαι πως πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου

Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα, και σε κανέναν. Ένας σωστός σύντροφος δεν θα σε μειώνει, δεν θα σε κάνει να αισθάνεσαι συνεχώς ότι πρέπει να αποδείξεις την αγάπη σου, την πίστη σου, ακόμα και την ίδια την προσωπικότητά σου.

Σε έχει απατήσει …και είπες να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία;

Καλώς, αλλά το αφήνουμε πάνω σου. Κατά την ταπεινή μας άποψη, το κέρατο δεν συγχωρείται.

Δεν σου δείχνει σεβασμό

Σου μιλάει σαν να είσαι παιδάκι. Μπορεί να το κάνει και μπροστά σε κόσμο, προσπαθώντας συνεχώς να δείξει πως είναι εκείνος με τον περισσότερο έλεγχο στην σχέση. Καλύτερα να φύγεις τρέχοντας.

Σου φέρεται καταπιεστικά

Η κακοποίηση έχει πάρα πολλές μορφές. Και αν γίνεται σε συναισθηματικό επίπεδο, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αν σε απειλεί, αν χρησιμοποιεί το σeξ για να σε χρησιμοποιήσει – ή, ακόμα χειρότερα, αν σε πιέζει να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις στο σeξ – τότε αυτό που έχετε δεν είναι υγιής σχέση. Και, για το καλό σου, ελπίζουμε να χωρίσεις σύντομα…

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα