Ο Αριστοτέλης είναι η πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου, σύμφωνα με το ΜΙΤ

Advertisement
Ο Αριστοτέλης είναι η πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου, σύμφωνα με το ΜΙΤ
Advertisement

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το γνωστό σε όλους μας ως MIT, συνέταξε μια λίστα με τις διασημότερες προσωπικότητες από το 4000 π.Χ. μέχρι και το 2010 μ.Χ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τουλάχιστον έξι Αρχαίοι Έλληνες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας και φυσικά όχι αδίκως.

Όμως, αρχαίος Έλληνας κατέλαβε την πρώτη θέση της λίστας και αποτελεί πλέον επάξια την πιο διάσημη προσωπικότητα του κόσμου: ο Αριστοτέλης.

Εκτός από τον Αριστοτέλη που φιγουράρει στην πρώτη θέση, κι άλλοι αρχαίοι Έλληνες ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα. Συγκεκριμένα, ο Πλάτωνας βρίσκεται στη δεύτερη, ο Σωκράτης στην τέταρτη, ο Μέγας Αλέξανδρος βρίσκεται στην πέμπτη, στην ένατη θέση βρίσκουμε τον Όμηρο με τα έπη του και τη δεκάδα ολοκληρώνει ο Πυθαγόρας.

Ενδιαφέροντα είναι και τα υπόλοιπα ονόματα ωστόσο της λίστας. Για παράδειγμα, κάτω από τον Πλάτωνα και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ιησούς Χριστός. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Κομφούκιος και ο Ιούλιος Καίσαρας.

Η ιστοσελίδα του ΜΙΤ συγκέντρωσε αυτά τα στοιχεία από ηλεκτρονικά δεδομένα 100 χωρών του κόσμου, υπολογίζοντας πόσο διάσημη θεωρείται η κάθε προσωπικότητα σύμφωνα με το σε πόσες γλώσσες έχουν μεταφραστεί τα έργα του και τα στοιχεία του στην εγκυκλοπαιδική ιστοσελίδα Wikipedia, καθώς και ανάλογα με το πόσες φορές έχουν ανοιχτεί αυτές οι σελίδες.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα