Εκείνη, που αξίζει να γίνει η μία και μοναδική της ζωής σου

Advertisement
Εκείνη, που αξίζει να γίνει η μία και μοναδική της ζωής σου
Advertisement

Γράφει η Κατερίνα Μιχελάκη

Υπάρχουν γυναίκες, που δεν θέλησαν ποτέ να τραβήξουν την προσοχή. Είναι εκείνες, που σαν ένιωσαν μια υποψία πως μπορεί να περισσεύουν, χάρισαν ένα φιλί, ένα χαμόγελο κι έκλεισαν πίσω τους αθόρυβα την πόρτα.

Υπάρχουν αυτά τα πλάσματα που πληγώθηκαν, μα έμαθαν μόνο να λυγίζουν, να σηκώνονται, να πατούν γερά στα πόδια τους και να προχωρούν. Είναι εκείνες που δεν δέχθηκαν να συμβιβαστούν και να υποτιμήσουν την αξία τους, που ζυγίζουν τις επιλογές τους και έχουν την τιμή να διαλέγουν πολύτιμα, με περηφάνια τους εκλεκτούς της ζωή τους.

Υπάρχουν οι γυναίκες, που δεν κάνουν βιτρίνα την ψυχή τους σε κάθε περαστικό, ούτε στην κάθε μπάσταρδη Ιθάκη, που μπορεί να πει στολισμένα λόγια για να τις παραμυθιάσει. Δεν γκρεμίζουν τα τείχη τους για κανένα ψεύτικο ιππότη, δεν χαρίζονται και δεν δωρίζουν τίποτα από το μέσα τους, μα πρέπει να παλέψεις για να τις κατακτήσεις. Να κατακτήσεις πρώτα το μυαλό κι ύστερα το κορμί τους.

Είναι εκείνες που θέλουν να τις ακουμπάς χωρίς καν να τις αγγίζεις, είναι αυτές που δεν αξίζει να παραμένεις στην επιφάνεια, αλλά να βουτήξεις σε εκείνο το μοναδικό βυθό τους. Αυτό το βυθό που κρύβει όλα τα μυστικά, τους φόβους, τους αγώνες, τα όνειρα και τις επιθυμίες. Εκείνα τα θηλυκά θέλουν τον άντρα κυρίαρχο, σύμμαχο και συνοδοιπόρο, δίχως να υποτιμούν και να σε εuνουχίζουν. Μπορούν να γίνουν η ασπίδα σου, να σε κάνουν βασιλιά, να σε φροντίζουν σαν μωρό και να σε τιμούν απόλυτα.

Υπάρχουν αυτά τα ιερά πλάσματα, που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου ακόμα κι αν είναι θαμμένη βαθιά στα έγκατα, ακόμα κι αν εσύ την έχεις ξεχάσει. Εκείνες που σε κάνουν να μοιάζεις μικρός θεός.

Αυτές οι γυναίκες έμαθαν τα λόγια τους να τα μετράνε, οι κουβέντες τους έχουν βαρύτητα και αξία, δεν μένουν στα χείλη αλλά μετουσιώνονται σε πράξεις αληθινές και ουσιαστικές. Μπορούν να λυγίζουν για πάρτη ενός αληθινού άντρα, που θα τις μαγέψει μόνο με την μπέσα του. Να λυγίσουν, για να μην πέσεις και γονατίσεις εσύ.

Είναι αυτά τα αερικά που μπορούν να ανοίγουν δρόμους απάτητους, για τον “ένα” της καρδιάς τους, δρόμους που οδηγούν στα αστέρια. Είναι αυτές που θα σκύψουν και θα φιλήσουν με ευλάβεια τις ματωμένες πληγές της ψυχής σου, μέχρι να κλείσουν εντελώς, που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι περηφάνια για τα σημάδια και τις μάχες σου.

Δεν είναι άτρωτες, πόνεσαν πολύ και σάρωσαν όλα τα γ@μημένα εμπόδια που βρέθηκαν στο διάβα τους, μα δόμησαν τα τείχη και την κοσμοθεωρία τους με τρόπο απόλυτο. Είναι αυτές που αν τις κατακτήσεις θαμπώνεσαι από την γuμνια όχι του κορμιού, μα της ψυχή τους. Το μόνο νόμισμα που προσκυνούν είναι εκείνο της καρδιάς, που σαν κάνεις σκόντο, σαν είσαι φτωχός, στη ζωή τους δεν χωράς.

Είναι τα θηλυκά, που στη δύσκολη στιγμή θα σου δώσουν ευκαιρία, γιατί ξέρουν από λάθη, κι έχουν πάντοτε υπομονή και πίστη. Πίστη σε σένα, σε ένα φωτεινό αύριο και βρίσκουν πάντοτε κάτι καλό μέσα στην ασχήμια των πραγμάτων και των καταστάσεων.

Είναι εκείνες που εμπιστεύονται, παραδίνονται ολάκερες μέχρι αποδείξεως του εναντίου, κι έπειτα χαρίζουν περήφανα την απουσία τους, σε αυτόν που δεν στάθηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.
Τις ξεχωρίζεις από αυτό το χαοτικό μαγικό βλέμμα. Αγαπούν με τρόπο απόλυτο, τα ζητούν όλα, τα απαιτούν, γιατί ξέρουν τι θέλουν και αξίζουν.

Ναι, είναι αυτή με το πιο όμορφο και φωτεινό χαμόγελο. Το χαμόγελο που κρύβει μέσα του όλη την αισιοδοξία και την δύναμη του κόσμου. Είναι αυτή η γυναίκα, που η ψυχή της στάζει σε σταγόνες μα την ίδια στιγμή όρθια στέκει και χαμογελά… μπορεί και χαμογελά κλαίγοντας. Είναι εκείνη που αξίζει να γίνει η μια και μοναδική γυναίκα της δικής σου ζωής.

Αν την βρεις μείνε κοντά της, να είσαι πλασμένος μόνο από αλήθεια, να είσαι ντόμπρος και το κυριότερο αντάξιος. Να την αγαπήσεις με όλη σου την ψυχή, μόνο τότε θα διαπιστώσεις πως ένα αγρίμι, μπορεί να γίνει το δικό σου κοpιτσάκι, αυτό που εσύ είχες την ικανότητα να εξημερώσεις. Κι εκείνο το κοpιτσάκι σε αντάλλαγμα, θα κρατάει την ανάσα της τα βράδια για να μπορείς εσύ γαλήνιος να ονειρεύεσαι. Θα ακροβατεί πάνω από γκρεμούς και δίπλα σε κοφτερά βράχια με μόνη ανταμοιβή της ένα σου χαμόγελο. Εκείνη η γυναίκα με όλη την σημασία της λέξης, θα σε αγαπάει μοναδικά και αληθινά, ακόμα και τις στιγμές που εσύ δεν θα το αξίζεις.

Πηγή: loveletters.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα