Να την χαρίζεις σ’ όλους την καλημέρα σου

Advertisement
Να την χαρίζεις σ’ όλους την καλημέρα σου
Advertisement

Με χαμόγελο θυμάμαι τον δάσκαλό μου στο δημοτικό, κάθε πρωί, να μας λέει: «Μια καλημέρα είναι αυτή, πες την κι ας πέσει κάτω». Στο άκουσμα αυτό, κάθε φορά, όλα τα παιδιά (νυσταγμένα και μη) του αφιερώναμε την πιο δυνατή μας καλημέρα.

Μία απλή λέξη μονάχα, ένας τυπικός χαιρετισμός, που κρύβει μέσα του όμως τόσο μεγάλη ενέργεια. Το πιο χρήσιμο όπλο όλων των ανθρώπων για το έναυσμα μιας καταπληκτικής μέρας.

«Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται.» Οι σκέψεις κι οι πράξεις που κάνουμε το πρωί είναι αυτές που θα διαμορφώσουν τη μέρα μας. Μια γλυκιά «καλημέρα» κι ένα χαμόγελο στον διπλανό μας, ακόμα και σε έναν άγνωστο που συναντήσαμε στη στάση, θα μας γεμίσει με θετική ενέργεια. Ταυτόχρονα, το χαμόγελό μας μπορεί να φτιάξει τη μέρα ενός ανθρώπου και το άκουσμα μιας καλημέρας να ‘ναι ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη εκείνη τη στιγμή.

Άλλωστε, τα πολύ απλά πράγματα είναι αυτά που δίνουν τεράστιο νόημα στη ζωή μας. Δεν είναι απλά θέμα ευγένειας το να ξεκινάμε τη μέρα σας έτσι∙ είναι στάση ζωής. Μια στάση που μπορεί να γίνει άψογο παράδειγμα για τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, τους συναδέλφους μας.

Στους ταχύτατους ρυθμούς της εποχής μας, ας κάνουμε την επανάσταση μας. Ας μεταφέρουμε ο ένας στον άλλον ένα τεράστιο κύμα θετικής ενέργειας. Το κύμα αυτό θα κάνει τις ώρες της ημέρας μας πιο φωτεινές, πιο αισιόδοξες, πιο ζεστές. Ακόμα κι η πιο βροχερή μέρα μπορεί να μετατραπεί σε ηλιόλουστη, όταν οι άνθρωποι που συναντάμε μας χαρίζουν ένα χαμόγελο και μια γλυκιά καλημέρα. Ακόμα κι η χειρότερή μας μέρα μπορεί μαγικά να αλλάξει με μια κίνηση καλής θέλησης απ’ τον διπλανό μας, με μία όμορφη λέξη ή ένα ζεστό βλέμμα.

Ας βγάλουμε από μέσα μας τη γλυκύτητα που όλοι έχουμε. Ας βοηθήσουμε με την καλή μας στάση ακόμα και τους πιο φοβισμένους ανθρώπους να χαμογελάσουν. Αλληλένδετα λειτουργούμε εμείς οι άνθρωποι. Το καλό που θα δώσουμε, θα μας επιστραφεί.

Σκεφτείτε, κάθε πρωί να συναντάμε στον δρόμο, στη δουλειά, στις δημόσιες υπηρεσίες, γελαστούς ανθρώπους που θα λένε με την καρδιά τους «καλημέρα». Πόσο πιο όμορφα θα νιώθουμε; Πόσο πιο γεμάτοι θα αισθάνονται κι εκείνοι;

Υπέροχη μέρα είναι αυτή που θα ξυπνήσουμε, θα φορέσουμε το πιο αληθινό μας χαμόγελο και γεμάτοι ενέργεια θα πούμε την πιο γλυκιά καλημέρα σε κάθε άνθρωπο που θα συναντήσουμε. Με αισιοδοξία, δύναμη και χαρούμενη διάθεση μπορούμε να αλλάξουμε τη δική μας ζωή αλλά και τη διάθεση των διπλανών μας.

Κι αν τύχει κάποιος να φανεί διστακτικός στη θετική μας πλευρά, μην απογοητευτείτε∙ πάρτε μια καθαρή αναπνοή και θυμηθείτε: «Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο». Καλημέρα!

Συντάκτης: Ελένη Πανταζοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα