Οι γκέι άνδρες προτιμούν τους μουσάτους σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα

Advertisement
Οι γκέι άνδρες προτιμούν τους μουσάτους σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα
Advertisement

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας αναλύει την σeξουαλική έλξη των ανδρών και τον τρόπο που διαμορφώνεται σε σχέση με το μήκος της γενειάδας – τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

«Συμπεριλαμβανομένων των gay ατόμων, η έρευνα παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί κατά πόσον η εpωτική έλξη καθορίζεται από το φύλο του ίδιου του ατόμου ή από το φύλο του εpωτικού συντρόφου του» , σημειώνεται στη μελέτη.

Οι γκέι άνδρες προτιμούν τους μουσάτους σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα - Εικόνα 2

Συνολικά, τα ευρήματα προσδιόρισαν, ότι το μούσι αναπαριστά μια ισχυρότερη σeξουαλική εικόνα κι η εpωτική ανταπόκριση των άλλων αυξάνεται, σε σχέση με εκείνους που έχουν καθαρό, φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο. Ωστόσο, το μήκος της γενειάδας έχει επίσης σημασία.

Οι στρέιτ γυναίκες προτιμούν ένα ελαφρώς αξύριστο πρόσωπο μίας δύο ημερών, όταν επιλέγουν κάποιον για one-night stand. Μια πλήρης γενειάδα, αν κι είναι λιγότερο σeξι, κατατάσσεται υψηλότερα στην προτίμηση ενός μονιμότερου συντρόφου – γιατί σύμφωνα με τη New York Times «υποδεικνύει την ικανότητα ενός άνδρα να ανταγωνίζεται για τους πόρους του» .

Οι gay άνδρες έδειξαν ακόμη μεγαλύτερη προτίμηση στους μουσάτους άνδρες από ότι οι γυναίκες: «Οι gay άντρες προτιμούν περισσότερο τους άνδρες με γενειάδα από ότι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες, γεγονός που συμφωνεί με προηγούμενα ευρήματα ερευνών, που είχαν δείξει ότι οι gay άνδρες αναπτύσσουν ισχυρή προτίμηση για τα αρρενωπά χαρακτηριστικά» , σημειώνεται στην έκθεση.

Οι γκέι άνδρες προτιμούν τους μουσάτους σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα - Εικόνα 3

Οι άνδρες συμμετέχοντες έδειξαν έλξη σε εpωτικούς συντρόφους με την «ίδια ή παρόμοια γενειάδα». Ωστόσο, το μέγεθος της επιθυμητής γενειάδας ήταν μικρότερο με σχέση με εκείνο του πραγματικού τους συντρόφου. Η μελέτη σημείωσε ότι, δυστυχώς, δεν καταλήγουν όλοι με τον «ιδανικό» εpαστή τους, κι η ζωή συχνά απαιτεί «συμβιβασμό» .

Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 1.500 άνδρες και γυναίκες από την Τσεχική Δημοκρατία και τη Βραζιλία. Δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο στο περιοδικό Evolution and Human Behavior.

[avmag]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα