Η γυναίκα μου άκουσε τη μητέρα μου να λέει ότι δεν ήθελε να κάνουμε αγόpι και δεν τη θέλει σπίτι

Advertisement
Η γυναίκα μου άκουσε τη μητέρα μου να λέει ότι δεν ήθελε να κάνουμε αγόpι και δεν τη θέλει σπίτι
Advertisement

Το Πάσχα που μας πέρασε ήρθαν οι γονείς μου από το χωριό για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Eίχαμε αρκετό καιρό να τους δούμε, αλλά δεν ήταν εύκολο να πάμε εμείς στο χωριό γιατί η γυναίκα μου είχε μόλις γεννήσει και με τρία αγόpια σε μικρή ηλικία και ένα ακόμα αγοpάκι στην κούνια δεν ήταν εύκολο να μετακινηθούμε.

Οι γιορτές πέρασαν και Τρίτη του Πάσχα ήρθε η ώρα οι γονείς μου να επιστρέψουν. Τους πήγα στο σταθμό, αλλά όταν γύρισα βρήκα τη γυναίκα μου να έχει πάρει αγκαλιά το μωρό και να κλαίει. Όταν τη ρώτησα τι συνέβη και αν έπαθε κάτι το παιδί, μου είπε ότι άκουσε τη μητέρα μου να λέει «Γιο βρήκανε να κάνουνε πάλι; Τρεις γιους έχουν, χάθηκε ένα κοpιτσάκι να πάρει και το όνομά μου; Αμάν πια κι αυτοί» και μου είπε ότι οι γονείς μου δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν στο σπίτι μας.

Η αλήθεια είναι ότι και εμένα δεν μου άρεσαν αυτά που είπε η μάνα μου. Λες και αποφασίζουμε εμείς τι θα βγει το κάθε παιδί.

Δύο μέρες μετά την πήρα τηλέφωνο και της είπα ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανε. Πίστευα πως η μητέρα μου θα παραδεχόταν το λάθος της και θα ζητούσε συγγνώμη γι’ αυτές τις κουβέντες, αλλά είπε ότι εμείς είμαστε απαράδεκτοι που τους κατασκοπεύουμε και κρυφακούμε τι λένε. Πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος. Αυτή την αντίδραση δεν την περίμενα σε καμία περίπτωση.

Από εκείνη την ημέρα δεν μου έχει ξαναμιλήσει, ούτε τηλέφωνο με έχει πάρει. Αν έπρεπε να παρεξηγηθεί κάποιος, αυτοί είμαστε εγώ και η γυναίκα μου και όχι εκείνη. Είναι εντελώς παράλογη η συμπεριφορά της. Αντί να χαίρεται τα εγγόνια της και να εύχεται να είναι καλά και γερά παραπονιέται επειδή κανένα από αυτά δεν είναι κοpίτσι. Οφείλω να παραδεχτώ ότι αυτή τη φορά η γυναίκα μου έχει δίκιο που δεν τους θέλει. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να λέγονται. Εγώ όμως τώρα τί πρέπει να κάνω; Να την ξαναπάρω;

Δημήτρης

[singleparent.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα