13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Advertisement
13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!
Advertisement

Η φύση είναι ο πιο εκπληκτικός δημιουργός που υπάρχει. Τα αριστουργήματά της είναι εξαιρετικά και εντυπωσιακά, που πολλές φορές μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν πραγματικά στον πλανήτη μας ή είναι φανταστικά. Δείτε παρακάτω 13 καταπληκτικά μέρη του πλανήτη, που θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας.

Ένας υποθαλάσσιος καταρράκτης 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης! - Εικόνα 2

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση βρίσκεται στις ακτές του Μαυρίκιου και μοιάζει με υποθαλάσσιους καταρράκτες.

Μια εικόνα 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης! - Εικόνα 3

Δεν πρόκειται για πίνακα κάποιου εξπρεσιονιστή ζωγράφου. Στο πρώτο επίπεδο υπάρχουν νεκρά δέντρα κατά την διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος και πίσω βρίσκονται οι αμμόλοφοι στην Ναμίμπια.

Μια ταραγμένη θάλασσα 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης! - Εικόνα 4

Αυτά τα σύννεφα δημιουργούν την αίσθηση, ότι υπάρχει μια θάλασσα στον ουρανό. Τα σύννεφα αυτά ονομάζονται Undulatus asperatus και είναι ένα σπάνιο είδος σύννεφων, που μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι καθόλου επικίνδυνα.

Μια μαγική λίμνη 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης! - Εικόνα 5

Η λίμνη Uyuni είναι γνωστή για τις οπτικές διαστρεβλώσεις που προκαλεί, λόγω της παντελούς έλλειψης αντικειμένων στην επιφάνειά της. Κατά τη διάρκεια των βροχών, το αλκαλικό έδαφος της λίμνης μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο καθρέφτη. Η λίμνη καλύπτεται από ένα λεπτό και κρυστάλλινο πάγο, που αντανακλά τον ουρανό και εξαφανίζει τον ορίζοντα.

Στην άκρη του γκρεμού 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης! - Εικόνα 6

Ο άντρας εδώ φαίνεται σαν να περπατάει στην άκρη του γκρεμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι η όχθη ενός ποταμού στο φαράγγι Glen.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα