Άνθρωποι ζήτησαν από τυφλή γυναίκα να κατέβει από λεωφορείο επειδή δεν πίστευαν ότι ο σκύλος της ήταν οδηγός της

Advertisement
Άνθρωποι ζήτησαν από τυφλή γυναίκα να κατέβει από λεωφορείο επειδή δεν πίστευαν ότι ο σκύλος της ήταν οδηγός της
Advertisement

Μία επιβάτιδα λεωφορείου είπε σε μια τυφλή γυναίκα να πάρει τον σκύλο της από το όχημα. Η 22χρονη Megan Taylor,  ήταν στο λεωφορείο με τον σκύλο – οδηγό της Rowley όταν η ανώνυμη γυναίκα την πλησίασε και της είπε: “Γιατί υπάρχει σκύλος στο λεωφορείο; Πάρτον από δω.”

Αλλά όταν η Megan προσπάθησε να της εξηγήσει ευγενικά ότι ο Rowley ήταν σκύλος υπηρεσίας, εκείνη την αποκάλεσε ψεύτρα επειδή πίστευε πως τα σκυλιά-οδηγοί είναι χρυσά λαμπραντόρ και ο σκύλος της είναι μαύρος.

Άνθρωποι ζήτησαν από τυφλή γυναίκα να κατέβει από λεωφορείο επειδή δεν πίστευαν ότι ο σκύλος της ήταν οδηγός της - Εικόνα 2

“Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι οι σκύλοι υπηρεσίας μπορεί να έχουν οποιοδήποτε χρώμα και δεν χρειάζεται να είναι λαμπραντόρ κι εκείνη μου είπε ότι έκανα λάθος”, είπε η Megan. “Όταν κατάλαβα ότι τζάμπα σπαταλούσα το χρόνο μου, αφού δεν καταλάβαινε, επέλεξα να την αγνοήσω ενώ εκείνη συνέχιζε να λέει ανοησίες.”

Η Megan τυφλώθηκε μετά από έναν τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι όταν ήταν 15 ετών, γεγονός που της προκάλεσε επίσης ορισμένα άλλα προβλήματα, όπως απώλεια ακοής, εξασθένιση της ισορροπίας της, συχνές τάσεις λιποθυμίας και ίλιγγο.

Η νεαρή είπε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε άσχημη κριτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς. : “Ποτέ μου δεν είχα διαδρομή στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς άγχος, γι’ αυτό είμαι τόσο νευρική όταν τα χρησιμοποιώ τώρα.”

Άνθρωποι ζήτησαν από τυφλή γυναίκα να κατέβει από λεωφορείο επειδή δεν πίστευαν ότι ο σκύλος της ήταν οδηγός της - Εικόνα 3

Ο Rowley βοηθάει την Megan με πολλές καθημερινές εργασίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τη βοηθάει να είναι ήρεμη και να διατηρεί την ψυχραιμία της.

“Προσπαθώ να μένω θετική και να μην αφήνω περιστατικά όπως αυτό που συνέβη να με ρίχνουν γιατί δεν ντρέπομαι για την αναπηρία μου.”

“Παρά τις πολλές αρνητικές εμπειρίες μου, γνωρίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι η μειοψηφία. Ευτυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι καλοί και ευγενικοί.”

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα