11 συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει

Advertisement
11 συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει
Advertisement

Πολλές σημαντικές διαδικασίες στο σώμα ελέγχονται από τις ορμόνες. Έτσι, όταν η παραγωγή ορμονών διακόπτεται, αυτό επηρεάζει τη διάθεση, τη συμπεριφορά, την ευημερία και την εμφάνιση. Αλλά πώς να καταλάβετε ότι το πρόβλημα προκαλείται από τις ορμόνες και από ποιές ακριβώς;

Παρακάτω θα μπορέσετε να μάθετε τα πιο κοινά σημάδια της ορμονικής ανισορροπίας.

#1 Ξαφνική εμφάνιση ακμής11 συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει - Εικόνα 1

Η ακμή και τα σπυράκια μπορεί να εμφανιστούν αν οι πόροι είναι φραγμένοι. Ωστόσο, ορισμένοι γιατροί ισχυρίζονται ότι η ξαφνική εμφάνιση της ακμής μπορεί συχνά να προκληθεί από απότομες ορμονικές αλλαγές στο σώμα. Για παράδειγμα, το πολύ χαμηλό επίπεδο ανδρογόνων οδηγεί σε εμφάνιση ακμής σε όλο το σώμα. Αυτό μπορεί συχνά να παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια των εφηβικών χρόνων, όταν είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγεί κανείς από την ακμή.

#2 Συχνοί πονοκέφαλοι11 συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει - Εικόνα 2

Σύμφωνα με τους ενδοκρινολόγους, ο λόγος για τον οποίο έχει κάποιος συχνά πονοκεφάλους (εκτός από το στρες και την κούραση,) μπορεί να είναι το χαμηλό επίπεδο οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα είναι μια γυναικεία ορμόνη που παράγεται στις ωοθήκες και ελέγχει όλες τις μεταβολικές διεργασίες στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αν έχετε πάρα πολλά ή πολύ λίγα από αυτά, μπορεί να εμφανίζετε ημικρανίες ή μια επίμονη κακή διάθεση.

#3 Συχνή αϋπνία11 συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει - Εικόνα 3

Η αϋπνία είναι ένα πολύ επικίνδυνο σημάδι επειδή μπορεί να συνδεθεί με το χαμηλό επίπεδο προγεστερόνης. Η ειδική σε θέματα ύπνου Δόκτωρ Τρέισι Τζόνσον, λέει ότι η προγεστερόνη είναι το φυσικό χαλαρωτικό. Μπορεί να σας ηρεμήσει, να σας χαλαρώσει και να εξομαλύνει τον ύπνο σας. Οι αλλαγές στο επίπεδο αυτής της ορμόνης οδηγούν συχνά σε αϋπνία.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Ψυχοσωματικής Ιατρικής, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι πολύ χαμηλά σε γυναίκες που έχουν μόλις γεννήσει. Γι ‘αυτό ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν πρόβλημα με τον ύπνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αλλά δεν πρέπει να συμβαίνει σε άλλες καταστάσεις.

#4 Αυξημένη εφίδρωση11 συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει - Εικόνα 4

Η ξαφνική εφίδρωση ή ο πυρετός, είναι τα πιο συνηθισμένα σημάδια ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ορμονική σας ισορροπία. Οι ορμόνες ελέγχουν τη θερμοκρασία του σώματος, οπότε αν έχετε κάποιο είδος ανισορροπίας, μπορεί να αισθανθείτε αρκετή ζέστη ξαφνικά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό το σύμπτωμα είναι συχνό μετά την εμμηνόπαυση, όταν το επίπεδο των ορμονών είναι πολύ ασταθές. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτό το σύμπτωμα υποδεικνύει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σώμα.

#5 Συνεχής κόπωση11 συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας, που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει - Εικόνα 5

Όλοι οι άνθρωποι κουράζονται, αλλά αν αισθάνεστε κούραση όλη την ώρα, ακόμη και όταν είστε ξεκούραστες, μπορεί να είναι σημάδι ορμονικής ανισορροπίας. Οι γιατροί από το Μέρυλαντ, γράφουν ότι η χρόνια κόπωση μπορεί να προκληθεί από προβλήματα στην παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα