Κινδυνεύει με -6 και… μπελάδες υποβιβασμού ο Παναθηναϊκός!

Advertisement
Κινδυνεύει με -6 και… μπελάδες υποβιβασμού ο Παναθηναϊκός!
Advertisement

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών για την διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και 3 ακόμα για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες!

Τον κίνδυνο εξοντωτικής τιμωρίας αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι θα παιχθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με -3 για τη διακοπή του αγώνα (εφόσον κριθούν υπαίτιοι που είναι και το πιο πιθανό), τιμωρία η οποία είναι εξαιρετικά ορατό το ενδεχόμενο να γίνει -6, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα (το -2 για το επόμενο πρωτάθλημα καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι), και πρόστιμο από 8.000 – 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας». Είναι το ίδιο άρθρο με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι του α’ γύρου με τον Ολυμπιακό.

Πηγή; sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement