Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως

Advertisement
Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως
Advertisement

Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως την επόμενη φορά που ταξιδεύετε στον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, την Ολλανδία ή τη Βενετία και χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο πρόστιμο επειδή μασήσατε τσίχλα, φάγατε παγωτό κοντά σε αρχαιολογικό χώρο, πατήσατε κάποιο νόμισμα στο δρόμο κ.α., μάθετε ποιοι είναι οι πιο περίεργοι νόμοι

παγκοσμίως, ώστε να αποφύγετε παρεξηγήσεις και ταλαιπωρίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

#1 Νότια Καρολίνα

Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως - Εικόνα 1

Κανένας ανήλικος κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται να βρίσκεται κοντά σε φλιπεράκια.

#2 Ρώμη

Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως - Εικόνα 2

Στην Αιώνια Πόλη απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού κοντά σε περιοχές με ιστορική, καλλιτεχνική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το Κολοσσαίο και τα ισπανικά σκαλιά.

#3 Ντουμπάι

Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως - Εικόνα 3

Σε μία από τις πιο φουτουριστικές πόλεις του κόσμου, το να μοιράζεσαι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με άτομο του αντίθετου φύλου χωρίς να είστε παντρεμένοι ή να υπάρχει κάποια αποδεδειγμένα πολύ στενή σχέση μεταξύ σας, είναι παράνομο!

#4 Ελλάδα

Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως - Εικόνα 4

Όσοι δεν το γνωρίζατε μέχρι πρότινος, μάθετε ότι η έλευση σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με τακούνια δεν επιτρέπεται. Κι αυτό γιατί το μυτερό στιλέτο τους μπορεί να “βλάψει” τα μνημεία. Ο λόγος που κάτι τέτοιο ισχύει, είναι για να διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση και να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι φθορές σε αντίστοιχους χώρους.

#5 Ολλανδία

Αυτοί είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως - Εικόνα 5

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, στην Ολλανδία απαγορεύεται στους τουρίστες να προμηθεύονται “μαλακές” ναρκωτικές ουσίες, όπως η μαριχουάνα και το χασίς. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν ισχύει στο Άμστερνταμ, όπου οι επισκέπτες της πόλης είναι πέραν του δέοντος ευπρόσδεκτοι στα φημισμένα coffee shops της πόλης, όπου πωλούνται αλλά και καπνίζονται οι “φημισμένες” ουσίες της χώρας.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα