34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους

Advertisement
34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους
Advertisement

34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους

Ο Μπεν Κάρπεντερ είναι παράδειγμα προς μίμηση, αφού εδώ και 13 χρόνια παίρνει υπό την προστασία του παιδιά τα οποία ψάχνουν λίγη πατρική στοργή.

34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους - Εικόνα 2 34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους - Εικόνα 3 34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους - Εικόνα 4 34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους - Εικόνα 5 34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους - Εικόνα 6

34χρονος μπαμπάς έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με προβλήματα αναπηρίας και ειδικές ανάγκες και είναι παράδειγμα για όλους - Εικόνα 7

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί με ειδικές ικανότητες αποτελεί δύσκολη αποστολή για κάθε γονέα… Σκεφτείτε τι ψυχικά αποθέματα χρειάζεται για να μεγαλώσεις όχι ένα, αλλά πέντε συνολικά πιτσιρίκια με τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κι όμως, ένας άνθρωπος το κάνει και του αξίζουν όλα τα μπράβο του κόσμου. Πρόκειται για τον Μπεν Κάρπεντερ, ο οποίος από 21 ετών έχει ξεκινήσει να υιοθετεί τέτοια πιτσιρίκια και να τα μεγαλώνει με την βοήθεια της μητέρας του.

Ο 34χρονος έκανε την αρχή με τον 11χρονο Τζακ, που είχε αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, ενώ ακολούθησε η 7χρονη Ρούμπι, η οποία έχει τον σύνδρομο Pierre Robin, σκολίωση, πρόβλημα με την όραση, ενώ τα χέρια της λόγω της απουσίας κάποιων οστών μπορούν να κάνουν μόνο περιορισμένες κινήσεις.

Λίγο μετά πήρε και την αδελφή της Λίλη η οποία έχει πρόβλημα με την ακοή της, με την… σκυτάλη αμέσως μετά να πηγαίνει στον Τζόσεφ που έχει σύνδρομο Down και χρησιμοποιεί τσάντα κολοστομίας.

Η εκπληκτική αυτή παρέα, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με τον μόλις 15 μηνών Νόα, που έχει ένα σπάνιο σύνδρομο που επηρεάζουν τόσο τα χέρια, όσο και τα πόδια του, ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν πτόησε τον καλύτερο πατέρα του κόσμου.

«Αγαπάω αυτό που κάνω. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είναι πολύ σκληρή δουλειά, αλλά λατρεύω κάθε στιγμή. Είναι καταπληκτικά παιδιά, καθώς δεν επιτρέπουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να τα κρατήσουν πίσω.

Απλά προχωράνε την ζωή τους», ανέφερε με νόημα ο Μπεν, που στο παρελθόν είχε εργαστεί τόσο με ανήλικους, όσο και με ενήλικους με τέτοιες ιδιαιτερότητες και πρόσθεσε: «Σίγουρα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, καθώς μιλάμε για 5 παιδιά με πολύπλοκες ανάγκες, αλλά αγαπώ κάθε στιγμή που περνάμε μαζί».

Πηγή : fumara.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα