Της κολλητής σου το παιδί δυο φορές παιδί σου

Advertisement
Της κολλητής σου το παιδί δυο φορές παιδί σου
Advertisement

Είναι κι αυτό το φιλαράκι σου που βρήκε τον κεραυνοβόλο έpωτα, τον παντρεύτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη και ζουν ευτυχισμένοι. Πόση χαρά και συγκίνηση μπορεί να ένιωσες για την τύχη και την ευτυχία αυτής της ψυχής -την άξιζε.

Νόμιζες πως τη μέρα του γάμου τους είχες ζήσει την πιο όμορφη στιγμή στα χρόνια της φιλίας σας, κι όμως, να που έκανες λάθος.

Η κολλητή σου είναι έγκυος. Πώς να περιγράψεις το συναίσθημά σου όταν σε μια, κατά τα άλλα, κλασική βόλτα σας εκείνη σου έδωσε ένα κουτάκι που μέσα είχε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης; Πώς να κρατήσεις τις κραυγές της χαράς σου και πώς να πνίξεις τις τσιρίδες σου για να μη γίνεις ρεζίλι; Απλά δε θες να κρατηθείς, απλά δεν μπορείς, ούτε και ξέρεις τι κάνεις, το μόνο που ξέρεις είναι πως κάτι πολύ όμορφο ξεκινά και δε θέλεις να χάσεις ούτε στιγμή από αυτό που συμβαίνει.

Όταν λίγο η ένταση χαλαρώνει κι αρχίζεις να συνειδητοποιείς τι συμβαίνει, πιάνεις τον εαυτό σου να ‘χει μια νοσταλγική διάθεση και μια ανάγκη να γυρίσει πίσω, στα χρόνια εκείνα που η φίλη σου κι εσύ γελούσατε αμέριμνα στα κρασάκια σας, στις βόλτες σας στις χαζομάρες που λέγατε παρέα, όταν ίσως κανείς άλλος δεν καταλάβαινε τι λέγατε. Όλα αυτά τώρα φαντάζουν σαν ένα όμορφο flashback της ζωής σας κι ένα κεφάλαιο που έκλεισε και δε θα ‘ρθει ξανά. Κι όμως, για έναν περίεργο λόγο, δε σε νοιάζει τίποτα από όλα αυτά. Όλα μοιάζουν να ‘χουν υποδεέστερη σημασία μπροστά σε αυτό το μεγαλειώδες που έρχεται.

Ένα μωράκι, μια ψυχούλα, μια νέα ζωή ετοιμάζεται να εισέλθει στη ζωή σας και να τα αλλάξει όλα, ως διά μαγείας προς το καλύτερο. Θα δεις την καθημερινότητα της φίλης σου να αλλάζει, το σώμα της το ίδιο. Κι εσύ θα ‘σαι εκεί, να δίνεις χαρτομάντιλα όταν οι ορμόνες θα την κάνουν να κλαίει δίχως λόγο και να εκπληρώνεις κάθε γευστική της επιθυμία, όταν θα σου ζητά το πιο παράξενο φαγητό, γιατί της μύρισε.

Να ‘σαι εκεί και στους πρώτους πόνους της, γιατί σίγουρα θα φοβηθεί και θα θέλει τα αγαπημένα της πρόσωπα κοντά της. Να ‘σαι εκεί σε όσες πιο πολλές στιγμές μπορείς. Αυτά που θα ζήσετε, μοναδικά και πρωτόγνωρα, θα χαραχτούν για πάντα στον καμβά της φιλίας σας.

Κι ύστερα θα ‘ρθει η ώρα η πολυπόθητη. Τα νερά θα σπάσουν και μαζί θα κάνουν την εμφάνισή τους ο φόβος η χαρά, η αγωνία, η ανυπομονησία κι η λαχτάρα σας. Ο ρόλος σου θα ‘ναι σημαντικός. Θα πρέπει να δείξεις δύναμη ψυχής και να της δώσεις ώθηση να συνεχίσει. Εξάλλου, η στιγμή που περιμένετε μήνες έχει επιτέλους φτάσει.

Μέχρι να ακουστεί το πρώτο κλάμα και το σποράκι που συζητούσατε πριν μήνες γι’ αυτό και κάνατε όνειρα με ‘κείνο πρωταγωνιστή, θα κοιμάται πια δίπλα στην καλύτερή σου φίλη. Σαφώς άλλοι έχουν προτεραιότητα, ο σύντροφος κι οι συγγενείς, μα ανήκεις κι εσύ κατά κάποιον τρόπο στην οικογένεια. Σύντομα, λοιπόν, θα ‘ρθει η στιγμή που θα κρατήσεις στα χέρια σου για πρώτη φορά αυτό το μωράκι, τη συνέχεια ενός πολύ δικού σου ανθρώπου, κι αυτό το πρώτο λεπτό θα ‘ναι αρκετό για να αγαπήσεις αυτό το πλάσμα, μια για πάντα, σαν να ‘ναι δικό σου. Κάτι σαν ανίψι σου, αφού το κολλητάρι σου χρόνια τώρα το νιώθεις αδερφάκι σου.

Πολλά θα αλλάξουν πια, μα η αγάπη δε χάνεται, η αληθινή μονάχα πολλαπλασιάζεται. Η συγκίνηση κι η προστατευτικότητα θα γεμίσουν νέες σελίδες στο βιβλίο της φιλίας σας. Κι αν τα ξενύχτια σας δε σας βρίσκουν πια σε κάποιο κλαμπ με αλκοόλ, σας βρίσκουν και πάλι μαζί, με κλάματα και μπιμπερό! Μεγαλώσατε, κι αυτό είναι ωραίο γιατί το βιώνετε μαζί!

Συντάκτης: Ειρήνη Καμπανού
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα