Στους δρόμους η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα από έναν Έλληνα πατέρα και γιο

Advertisement
Στους δρόμους η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα από έναν Έλληνα πατέρα και γιο
Advertisement

Πού να ήξερε το μακρινό 1974 η μητέρα του 14χρονου τότε Ντίνου ότι το μοτέρ που του είχε πάρει ως δώρο γενεθλίων θα ήταν το «μικρόβιο» που άνοιξε τους δρόμους της ασφάλτου για τον γιο της

.

Μερικές δεκαετίες αργότερα, το 2003, αυτός δημιούργησε τα μοναδικά οικολογικά φίλτρα αέρος και μαζί με τον γιο του Μάριο Νικολαΐδη, πλέον το 2017, μία 100% ελληνική μοτοσικλέτα. Πώς; Αξιοποιώντας αποκλειστικά τη δουλειά του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας τους, πατέρα και γιου, της DNA Φίλτρα ΕΠΕ και τη δική τους τεχνογνωσία για την κατασκευή, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες και διανύει μια παγκόσμια καριέρα.

Στους δρόμους η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα από έναν Έλληνα πατέρα και γιο - Εικόνα 2

Ο Ντίνος Νικολαΐδης και ο γιος του μοιράστηκαν με το κοινό, στο 4ο TEDx Lesvos που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το τολμηρό εγχείρημα να εξάγουν ελληνικά προϊόντα δικής τους τεχνολογίας και έμπνευσης, επιτυγχάνοντας να εξάγεται το 95% της παραγωγής τους στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου. Από τα παλιατζίδικα στην πλατεία Ιπποδαμείας στον Πειραιά ο Ντίνος Νικολαΐδης πήρε το πρώτο του μοτέρ και το τοποθέτησε στο ποδήλατό του για να κατασκευάσει την πρώτη του μοτοσικλέτα που του χάρισε από το 1974 το παρατσούκλι «Doctor Dino».

Στους δρόμους η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα από έναν Έλληνα πατέρα και γιο - Εικόνα 3

Πρωτόγνωρη συγκίνηση ένιωσαν πατέρας και γιος όταν η μοτοσικλέτα DCR-017, κόστους 75.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 58.000 ευρώ αντιστοιχούν στις πρώτες ύλες, παρουσιάστηκε στο ευρωπαϊκό κοινό και μετά βγήκε στον δρόμο.

Τελειώνει τις σπουδές του και εργάζεται ως μηχανικός παραγωγής, με πολύ καλές απολαβές, αλλά «δεν ήταν αυτό που ονειρευόμουν», εξομολογείται. Ετσι, το 1985 δηλώνει παραίτηση και, με τη στήριξη της συζύγου του, κάνει το πάθος του δουλειά, ιδρύοντας τη γνωστή εταιρεία TecnoMoto Racing. Από το 1985 έως το 2002 σχεδιάζει και κατασκευάζει αγωνιστικές μοτοσικλέτες αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία μέσα από ατελείωτες ώρες δυναμομετρήσεων και δοκιμών χιλιάδων βελτιωτικών εξαρτημάτων. Δύο… μικρά «διαλείμματα» παρεμβάλλονται: η γέννηση του Μάριου το 1991 και του Αλέξανδρου το 2000.

Στους δρόμους η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα από έναν Έλληνα πατέρα και γιο - Εικόνα 4

Η γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκαν λειτούργησαν καταλυτικά ώστε να ωριμάσει η φιλόδοξη ιδέα του Ντίνου Νικολαΐδη για την ίδρυση της πρώτης αλλά και μοναδικής ελληνικής εταιρείας κατασκευής βελτιωτικών προϊόντων για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, ειδικότερα, φίλτρων αέρος υψηλής απόδοσης και συστημάτων εισαγωγής. Γιατί αυτά τα φίλτρα είναι σημαντικά; Οπως εξηγεί στην «Κ» ο κ. Νικολαΐδης, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης αντλούν αέρα από το περιβάλλον, μαζί με σκόνη και βρωμιά, που μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του κινητήρα, την ίδια ώρα που οι ρύποι επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα