Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρά Muffins

Advertisement
Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρά Muffins
Advertisement

Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε εσείς και να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

Δοκιμάστε τη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα:

200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

1κ.γ. βασιλικό ξερό

1/3 κ.γ. γλυκάνισο

20 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα muffins:

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας

6 φέτες ζαμπόν

6 φέτες Μπέικον

300 γρ. τυρί Γκουντα τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Ετοιμάζουμε αρχικά τη σάλτσα μας, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Αυτό που θέλουμε είναι το μείγμα μας να είναι λίγο υγρό, και αφήνουμε στην άκρη.

2 Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασία μας και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα πάχους ενός εκατοστού.

3 Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και την απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης.

4 Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν και μπέικον από πάνω και πασπαλίζουμε με το 1/2 του τυριού.

5 Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά. Κόβουμε στη μέση το ρολό και το κάθε μισό το κόβουμε σε 6 κομμάτια.

6 Λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο 12 θήκες για cupcakes.

7 Τοποθετούμε τα ρολάκια μέσα και πάνω από κάθε ρολάκι πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

8 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′-25′.

9 Σερβίρουμε ζεστά κατευθείαν από το φούρνο

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα