Νύφη και Γαμπρός από την Τουρκία περνούν την ημέρα του γάμου τους σιτίζοντας 4.000 πρόσφυγες

Advertisement
Νύφη και Γαμπρός από την Τουρκία περνούν την ημέρα του γάμου τους σιτίζοντας 4.000 πρόσφυγες
Advertisement

Για πολλούς, ο γάμος τους είναι «η μέρα τους», αλλά αυτό το γενναιόδωρο ζευγάρι αποφάσισε να προσφέρει κάτι και σε άλλους ανθρώπους. Ο Fethullah Üzümcüoğlu, 24 ετών, και η Esra Polat, 20 ετών, από την Τουρκία, αποφάσισαν να ξοδέψουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τα δώρα γάμου για να σιτίσουν τους σύριους πρόσφυγες.

Συνεργαζόμενοι με την τουρκική φιλανθρωπική οργάνωση Kimse Yok Mu, πήραν τη θέση τους πίσω από τον πάγκο, ντυμένοι ακόμη με τη γαμήλια φορεσιά τους και πέρασαν αυτή τη μέρα προσφέροντας τροφή σε 4000 ανθρώπους.

«Θέλαμε να βοηθήσουμε τους σύριους αδελφούς μας», ανέφεραν οι νεόνυμφοι σε δήλωση τους μέσω του KYM. «Το να βλέπεις την ευτυχία στα μάτια των σύριων παιδιών προσφύγων είναι απλώς ανεκτίμητο. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στην ευτυχία κάνοντας τους άλλους ευτυχισμένους και αυτό είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα.

«Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στη τουρκική πόλη Kilis, που βρίσκεται στα συριακά σύνορα. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία φιλοξένησε πάνω από ένα εκατομμύριο σύριους πρόσφυγες από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση το 2011.

Αντί να οργανώσουν μία μεγάλη δεξίωση για τον γάμο τους, ο Fethullah Üzümcüoğlu και η Esra Polat αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό

«Πίστευα ότι η παράθεση ενός μεγάλου δείπνου στην οικογένεια και τους φίλους μας ήταν περιττή, όταν γνωρίζεις ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι δίπλα σου που έχουν ανάγκη»

«Πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει μια επένδυση στην ευτυχία, μοιράζοντας το δείπνο μας σε σύριους πρόσφυγες που ζουν στην πόλη μας»

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα