Γλάστρες τύπου «Origami» που μεγαλώνουν μαζί με τα φυτά σας

Advertisement
Γλάστρες τύπου «Origami» που μεγαλώνουν μαζί με τα φυτά σας
Advertisement

Ένας πρωτοποριακός σχεδιασμός γλάστρας που εμπνέεται από την ιαπωνική τέχνη του origami, μεγαλώνει μαζί με το φυτό σας, έτσι ώστε να παρέχει περισσότερο έδαφος και χώρο για τις ρίζες. Αυτός ο σχεδιασμός, από ένα δίδυμο με έδρα το Λονδίνο, στοχεύει να καταστήσει τις γλάστρες πιο βιώσιμες από ποτέ.

«Στη φύση, όλα εξελίσσονται, προσαρμόζονται, αναπτύσσονται, ανθίζουν, μαραίνονται, πεθαίνουν, απορροφούνται, επαναχρησιμοποιούνται», δήλωσαν στο Contemporist οι σχεδιαστές, Bike και Begum Ayaskan. «Η ανάπτυξη, μέσω του προσεκτικά υπολογισμένου μοτίβου origami, μιμείται την ικανότητα της φύσης να αναπτύσσεται και να μετασχηματίζεται με το πέρασμα του χρόνου, φέρνοντας αυτές τις ιδιότητες στο κατασκευασμένο αντικείμενο.»

«Θέλαμε να δείξουμε ότι ακόμη και ένα πολύ απλό αντικείμενο, όπως μία γλάστρα, μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει με την κατανόηση του κύκλου ζωής και την εφαρμογή μοντέλων συμπεριφοράς μέσω γεωμετρίας και δομής »

«Οι γλάστρες κατασκευάζονται από πολυπροπυλένιο. Ένα πλέγμα, που αποτελείται από το ίδιο υλικό, στη συνέχεια προσαρτάται στη βάση, επιτρέποντας στο νερό να αποστραγγίζεται. Οι προσόψεις της γλάστρας στη συνέχεια αναδιπλώνονται στο αρχικό της στάδιο, έτοιμες για να φυτευτεί ένα φυτό. Το υλικό είναι πολύ ανθεκτικό »

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα