Ένας άντρας μπορεί να είναι πολλά, όμως πάνω από όλα, είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα του..

Advertisement
Ένας άντρας μπορεί να είναι πολλά, όμως πάνω από όλα, είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα του..
Advertisement

Γράφει η Άρτεμις Πολυκάρπου

Άνδρας. Μια λέξη με βαρύ παρονομαστή.

Ο πατέρας μου, ο κρυφός μου ήρωας, μου λέγε “Κόρη μου, άνδρας σημαίνει τόσα πολλά. Εστίασε στο να γίνεις πρώτα εσύ σωστή γυναίκα…”

Ποτέ δεν μου είχε απαντήσει ακριβώς τι έννοια έχει αυτή η λέξη, όμως χωρίς να το γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια μου μίλησαν οι πράξεις του! Ίσως να είναι το ομορφότερο δώρο που μπορούσε να μου προσφέρει ποτέ ως πατέρας. Άνδρας γίνεσαι καθώς αφήνεις πίσω τα παιδιάστικα γνωρίσματα, δεν είναι το αντίθετο της γυναίκας αλλά το αντίθετο παιδιού!

Ο αληθινός άνδρας δεν είναι τέλειος, αλλά έχει την ευθύνη των πράξεων και των επιλογών του. Δεν φοβάται να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Αναγνωρίζει τα λάθη του, έχει το θάρρος να πει την αλήθεια και μια συγνώμη πού μετράει. Τιμάει την γυναίκα που έχει δίπλα του, ελέγχει τα πάθη του, τις αδυναμίες του. Δεν τρέχει πίσω από φουστάνια της στιγμής.

Ξέρει ποιος είναι και τι θέλει. Αν δεν ξέρει, θα το επικοινωνήσει μαζί σου, αλλά δεν θα σε βάλει στο περιθώριο, σαν ξεχασμένη εκδοχή. Είναι ανταγωνιστικός από την φύση του, προστατευτικός, ποτέ δεν θα σ’ αφήσει μόνη. Δεν θα σε ρωτήσει αν τον χρειάζεσαι, θα είναι ήδη εκεί. Θα τρέξει να προλάβει το δάκρυ, πριν κυλήσει από τα μάτια σου κι αν ευθύνεται αυτός, θα είναι σίγουρα άθελα του.

Βλέπεις τον ανδρισμό στο βλέμμα του, στο τρόπο που κινείται, που μιλάει, στην αγκαλιά που θα σε παίρνει όταν σε βλέπει. Δεν κρύβεται από τα συναισθήματα του, ξέρει να δίνει και σίγουρα δεν θα σε θεωρήσει δεδομένη. Αναγνωρίζει πόσο σημαντική είσαι στην ζωή του και θα στο δείχνει κάθε φορά! Όπως λέει και ο Καζαντζάκης… “Μια γυναίκα πρέπει να την αγαπάς τόσο πολύ, που δεν θα της περάσει καν η ιδέα πως κάποιος άλλος θα την αγαπήσει ποτέ περισσότερο”

Ξεκάθαρος και αληθινός με τον εαυτό του. Έχει όραμα, έχει σκοπό, αγαπά να εργάζεται, δεν τεμπελιάζει πάνω σε ένα άψυχο καναπέ. Κυνηγάει την ζωή, μάχεται με αξιοπρέπεια, με τσαγανό! Θέλει να τον θαυμάζεις, δύσκολα θα σου πει τις αδυναμίες του. Αν δεν είχε ιδανικά παιδικά χρόνια, ξέρει πως δεν είναι έρμαιο των καταστάσεων, αναγνωρίζει πως έχει την επιλογή.

Τώρα, αν έχεις ένα τέτοιο άνδρα δίπλα σου, φρόντισε να είναι ευτυχισμένος και να είσαι μια γυναίκα που αξίζει. Να τον τιμάς, γιατί θα σου χαρίσει ό,τι πολυτιμότερο έχει.

Αν εσύ, φίλε, επιλέγεις να παραμένεις κολλημένος στην εφηβεία, πίσω από μια οθόνη να στέλνεις τυχαίες “kaliniktes”, άστο καλύτερα. Αν δεν έχεις τα κότσια να είναι ευτυχισμένη μαζί σου, μην το παιδεύεις. Για σένα μπορεί να είναι ένα πείραμα, μια φάση και όπου βγει, για άλλον όμως μπορεί να γίνει όλος του ο κόσμος.

Άνδρας σημαίνει πολλά, αλλά το πρώτο που τον χαρακτηρίζει, είναι το πως συμπεριφέρεται στη γυναίκα που στέκεται δίπλα του. Μισά λόγια, μέτριες καταστάσεις, ψίχουλα δεν γουστάρει κανένας, ούτε καν τα περιστέρια!

Πηγή: loveletters.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα