Αυτά είναι τα 7 από τα πιο όμορφα είδη Αλεπούς στον κόσμο

Advertisement
Αυτά είναι τα 7 από τα πιο όμορφα είδη Αλεπούς στον κόσμο
Advertisement

Ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάτε τις χαριτωμένες αλεπούδες, έτσι σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά είδη αλεπούδων που υπάρχουν εκεί έξω.

Η κόκκινη αλεπού (Vulpes vulpes) είναι αυτό που συνήθως έρχεται στο μυαλό σας όταν ακούτε τη λέξη «αλεπού», κάτι που έχει νόημα, καθώς μπορεί να συναντηθεί σε όλο το Βόρειο ημισφαίριο. Ωστόσο, αυτό το διαφορετικό και προσαρμοστικό γένος έχει είδη σε όλο τον κόσμο, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να ευδοκιμήσουν στο περιβάλλον τους. Πάρτε για παράδειγμα την αλεπού Fennec, που είναι συνηθισμένη να ζει στην έρημο της Σαχάρας – αυτό πραγματικά δεν ταιριάζει με τα καταπράσινα δάση που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μια αλεπού!

Αν αγαπάτε τις αλεπούδες και νομίζετε ότι δείχνουν καλύτερα στην άγρια ​​φύση από ό, τι γύρω από το λαιμό κάποιου, τότε σίγουρα θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε όλες αυτές τις φωτογραφίες αλεπούδων που απεικονίζονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αλεπού Fennec

Οι αλεπούδες Fennec, που προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική και την έρημο της Σαχάρας, διακρίνονται για τα μεγάλα αυτιά τους. Αυτά τα αυτιά διαθέτουν τέτοια καλή ακοή που μπορούν να ακούσουν ακόμη και το θήραμα τους που κινείται κάτω από την άμμο. Η γούνα τους, τις βοηθά να απομακρύνουν τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μένουν ζεστές τη νύχτα

Κόκκινη αλεπού

Η κόκκινη αλεπού είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη και ως εκ τούτου το πιο πολυποίκιλο είδος όλων των αλεπούδων. Μπορούν να βρεθούν σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο και στην Αυστραλία. Είναι πολύ ευκίνητοι κυνηγοί και είναι γνωστό ότι πηδούν πάνω από 2 μέτρα ψηλούς φράχτες.

Αλεπού Marble

Η «αρκτική αλεπού marble «, επίσης μέλος του είδους της κόκκινης αλεπούς, δεν είναι φυσικά χρωματισμένη έτσι – εκτράφηκε για τη γούνα της από τον άνθρωπο.

Γκρίζα αλεπού

Η γκρίζα αλεπού, η οποία ζει σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, διακρίνεται από το γκριζωπό τρίχωμα της και την ουρά με την μαύρη άκρη. Αυτή η αλεπού είναι ένα από τα μοναδικά αλεπουδοειδή που μπορούν να αναρριχηθούν σε δέντρα.

Ασημένια αλεπού

Η ασημένια αλεπού είναι στην πραγματικότητα το ίδιο είδος με την κόκκινη αλεπού – απλά έχει διαφορετικές παραλλαγές χρωματισμού. Η ασημένια αλεπού ήταν, την εποχή εκείνη, μία από τις πιο πολύτιμες αλεπούδες που μπορούσαν να βρεθούν. Ακόμη αναπαράγονται και εκτρέφονται για τη γούνα τους.

Αρκτική αλεπού

Η αρκτική αλεπού μπορεί να βρεθεί σε όλο τον Αρκτικό Κύκλο. Η χοντρή γούνα τους, τις κρατά από το τσουχτερό κρύο σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -70 βαθμούς Κελσίου (-94 Fahrenheit). Αυτές οι αλεπούδες έχουν σχετικά μικρά πόδια και μύτες, που βοηθούν στο να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος τους.

Σταυροειδής Αλεπού

Η σταυροειδής αλεπού είναι μια ακόμη έγχρωμη παραλλαγή της κόκκινης αλεπούς. Είναι πιο συνηθισμένη στη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα