Η μαύρη οδοντόκρεμα από την Ιαπωνία που αφήνει άνεργους τους οδοντιάτρους

Advertisement
Η μαύρη οδοντόκρεμα από την Ιαπωνία που αφήνει άνεργους τους οδοντιάτρους
Advertisement

Η Γιαπωνέζα ερευνήτρια Kazue Yamagishi είναι υπεύθυνη για την επαναστατική εφεύρεση για την διατήρηση της προσωπικής υγιεινής. Η ανακάλυψη του είναι μιας μορφής οδοντόπαστα με εκπληκτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, η πάστα της γεμίζει όλες τις τρύπες και τις ρωγμές στα δόντια και ταυτόχρονα επαναφέρει το σμάλτο των δοντιών.

Η μαύρη οδοντόκρεμα από την Ιαπωνία που αφήνει άνεργους τους οδοντιάτρους - Εικόνα 2

Οι ιδιότητες αυτής της νέας πάστας κάνει τους περισσότερους χειρισμούς από τον οδοντίατρό σας περιττούς. Η οδοντόκρεμα περιέχει παρόμοια συστατικά με το σμάλτο των δοντιών, αλλά είναι σε υγρή μορφή. Ως εκ τούτου, η μορφή του θα σας διευκολύνει να την εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα σας.

Η μαύρη οδοντόκρεμα από την Ιαπωνία που αφήνει άνεργους τους οδοντιάτρους - Εικόνα 3

Η ερευνήτρια κατόρθωσε να αποκτήσει τον τύπο της νέας πάστας με μια σειρά πειραμάτων με υδροξυλαπατίτη, ή αλλιώς γνωστό ως κρυσταλλικό φωσφορικό ασβέστιο, το οποίο είναι το κύριο συστατικό του δοντιού.

Η μαύρη οδοντόκρεμα από την Ιαπωνία που αφήνει άνεργους τους οδοντιάτρους - Εικόνα 4

Όταν η πάστα εφαρμοστεί στο δόντι, προκαλεί αραίωση του οξέος στην επιφάνεια των δοντιών. Μετά από τρία λεπτά, η πάστα αρχίζει να κρυσταλλώνεται και στερεώνεται στη δομή του φυσικού σμάλτου.

Η μαύρη οδοντόκρεμα από την Ιαπωνία που αφήνει άνεργους τους οδοντιάτρους - Εικόνα 5

Μπορείτε να βρείτε πολλές παρόμοιες πάστες στο εμπόριο με την ένδειξη «Charcoal Toothpaste» αλλά η πρώτη και η αυθεντική κυκλοφορεί με την ονομασία «KOBAYASHI Sumigaki» και μπορείτε να την βρείτε στο Amazon ή στο ebay.

[BBC] [Wikinews] [Dr. Kazue Yamagishi]

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα