Κωνσταντινούπολη: Βούτηξαν με την ελληνική σημαία στον Βόσπορο για το σταυρό

Advertisement
Κωνσταντινούπολη: Βούτηξαν με την ελληνική σημαία στον Βόσπορο για το σταυρό
Advertisement

Χιλιάδες ήταν φέτος οι πιστοί οι οποίοι προσήλθαν για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Η θεία λειτουργία τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατόπιν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διεξήγαγε τον καθαγιασμό των υδάτων, όπως κάθε χρονιά, στον Κεράτιο κόλπο.

Σχεδόν 30 πιστοί βούτηξαν για τον σταυρό και την ευλογία στα παγωμένα νερά του Κεράτιου κόλπου, βαστώντας την ελληνική σημαία.

Το σταυρό κατόρθωσε να πιάσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Κωνσταντινούπολη ο Νίκος Σωλής από το Αγρίνιο, ενώ για πρώτη φορά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να είναι καλός ο καιρός να μην φοβάται ο κόσμος να έρχονται και να γιορτάζουμε όλοι μαζί στη μητέρα εκκλησία. Τους περιμένουμε όλους, πάντοτε με αγάπη. Και του χρόνου».

Κωνσταντινούπολη: Βούτηξαν με την ελληνική σημαία στον Βόσπορο για το σταυρό - Εικόνα 2

(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εδώ στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, από το φυσικό και πνευματικό κέντρο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, με την τελετή των Θεοφανίων αποστέλλεται το μήνυμα του φωτισμού στα εκατομμύρια των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο.

Εδώ ενώνονται οι παραδόσεις, οι γλώσσες και οι λαοί, αναγνωρίζοντας τη μήτρα και το καταφύγιο της πίστης. Τους εύχομαι ο σκοπός των Φώτων να εκπληρώνεται στον καθένα και να φωτίζονται τα πρόσωπα, αλλά και το γένος. Χρόνια πολλά στον απανταχού ελληνισμό, με περισσότερη αισιοδοξία για τη νέα χρονιά, δεδομένων των προόδων που έχουμε κάνει».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα