Κοκκινομάλλα μαθήτρια έβαψε τα μαλλιά της για να γλιτώσει από το μπούλινγκ που της έκαναν νταήδες συμμαθητές της

Advertisement
Κοκκινομάλλα μαθήτρια έβαψε τα μαλλιά της για να γλιτώσει από το μπούλινγκ που της έκαναν νταήδες συμμαθητές της
Advertisement

Μια κοκκινομάλλα μαθήτρια που δεχόταν μπούλινγκ από τους συμμαθητές της έβαψε τα μαλλιά της, αφού δεν άντεχε τα βασανιστήρια τους κι έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Η 12χρονη Stacey Wright δεχόταν μπούλινγκ συνεχώς από το Σεπτέμβριο που ξεκίνησε το γυμνάσιο, σύμφωνα με τη μητέρα της, η οποία σοκαρίστηκε όταν ένας καθηγητής της κόρης της της είπε πως η μικρή σκεφτόταν ν’ αυτοκτονήσει.

Κοκκινομάλλα μαθήτρια έβαψε τα μαλλιά της για να γλιτώσει από το μπούλινγκ που της έκαναν νταήδες συμμαθητές της - Εικόνα 2

Η 40χρονη Emma Wright επέτρεψε στην κόρη της να βάψει τα μαλλιά σκούρα καστανά, αλλά ο εκφοβισμός της συνεχίζεται και τώρα θέλει να πάρει την Stacey σε άλλο σχολείο.

Η μητέρα είπε ότι η Stacey έρχεται πολλές φορές από το σχολείο κλαίγοντας, ενώ έχει αλλάξει κι από ένα κοινωνικό κοpίτσι έχει μεταλλαχθεί σε ένα παιδί “κλεισμένο στο καβούκι του.”

Κοκκινομάλλα μαθήτρια έβαψε τα μαλλιά της για να γλιτώσει από το μπούλινγκ που της έκαναν νταήδες συμμαθητές της - Εικόνα 3

Η Emma ισχυρίζεται ότι έχει κάνει περισσότερες από δέκα καταγγελίες στο σχολείο τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ωστόσο η μόνη ενέργεια των υπευθύνων ήταν να απομονωθεί η Stacey από άλλους μαθητές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Κοκκινομάλλα μαθήτρια έβαψε τα μαλλιά της για να γλιτώσει από το μπούλινγκ που της έκαναν νταήδες συμμαθητές της - Εικόνα 4

“Ο εκφοβισμός ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο όταν άρχισε στο γυμνάσιο,” είπε η μητέρα της. “Τις περισσότερες φορές οι συμμαθητές της την κορόιδευαν λόγω του χρώματος των μαλλιών της. Δεν έχει σταματήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η ζωή της είναι μία κόλαση. Έρχεται σπίτι κλαίγοντας τις περισσότερες φορές, ενώ αρκετές φορές είπε στις φίλες της πως δεν έχει νόημα η ζωή της. Είναι πολύ μοναχική και δεν βγαίνει από το σπίτι, η κοινωνική της ζωή έχει τελειώσει. Από ένα κοινωνικό και εξωστρεφές κοpίτσι έχει γίνει ένα μοναχικό παιδί που είναι συνέχεια κλεισμένο στον εαυτό του. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις το παιδί σου έτσι.”

Από τότε που το μπούλινγκ έγινε πιο άγριο, η μητέρα άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να αλλάξει σχολείο το παιδί της, αλλά όλα τα σχολεία έχουν μεγάλες λίστες αναμονής.

Ωστόσο, ένα θρησκευτικό σχολείο δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με την Emma για να σταματήσει ο εκφοβισμός της μικρής Stacey.

Κοκκινομάλλα μαθήτρια έβαψε τα μαλλιά της για να γλιτώσει από το μπούλινγκ που της έκαναν νταήδες συμμαθητές της - Εικόνα 6

“Όλα τα σχολεία αντιμετωπίζουν κατά καιρούς τέτοιου είδους προβλήματα, όμως αυτό που τα ξεχωρίζει είναι το πώς τα χειρίζονται οι υπεύθυνοι,” είπε η διευθύντρια του θρησκευτικού σχολείου, κα Simon Eccles.

“Το μπούλινγκ είναι πολύ δυσάρεστο για ένα μαθητή, την οικογένειά του και το σχολείο του. Για το λόγο αυτό το σχολείο μας έχει μια πολύ ισχυρή πολιτική κατά του εκφοβισμού και δεν θα ανεχτεί σε καμία περίπτωση συμπεριφορές τέτοιου τύπου. Αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα ισάξια και επιδιώκουμε να τα επιλύουμε αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας ότι το θύμα δέχεται την υποστήριξη που χρειάζεται.”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα