12 από τις πιο εκκεντρικές και ασυνήθιστες διαθήκες στην ιστορία

Advertisement
12 από τις πιο εκκεντρικές και ασυνήθιστες διαθήκες στην ιστορία
Advertisement

Ο θάνατος είναι κάτι που συνέβαινε, συμβαίνει και θα εξακολουθεί να συμβαίνει για πάντα. Για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν διαθήκες, αφήνοντας όσα έχουν στους συγγενείς τους. Αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Κάποιοι επιλέγουν να αφήσουν τα χρήματα και τα υπάρχοντά τους στα κατοικίδια ζώα τους ή ακόμη και σε αγνώστους.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις πιο περίεργες διαθήκες και τελευταίες επιθυμίες. Σίγουρα θα εκπλαγείτε!

#1 Βιβλίο κόμικς που περιέχει τις στάχτες του δημιουργού του12 από τις πιο εκκεντρικές και ασυνήθιστες διαθήκες στην ιστορία - Εικόνα 1

© marvel

Ο τελευταίος δημιουργός της Μάρβελ, ο Μαρκ Γκρυένουολντ, είχε τεράστιο αντίκτυπο στα κόμικς «Captain America» και «Iron Man». Αγαπούσε τη δουλειά του τόσο πολύ, που ήθελε να συνεχίσει να είναι μέρος του σύμπαντος της Μάρβελ, ακόμα και μετά το θάνατό του. Στην τελευταία του επιθυμία, ζήτησε να δημοσιευθεί ένα βιβλίο που θα περιείχε την τέφρα του.

#2 Ο δημιουργός του Σταρ Τρεκ πήγε «εκεί όπου κανείς δεν έχει πάει πριν»12 από τις πιο εκκεντρικές και ασυνήθιστες διαθήκες στην ιστορία - Εικόνα 2

© Paramount Domestic Television

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Τζιν Ροντένμπερρι, ο δημιουργός ενός από τα πιο εικονικά κόμικς, ήταν μεγάλος θαυμαστής του διαστήματος. Αυτό που προκαλεί έκπληξη, είναι το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που θάφτηκε στο διάστημα.

#3 Ο Σαίξπηρ άφησε μόνο το δεύτερο καλύτερο κρεβάτι του για τη σύζυγό του12 από τις πιο εκκεντρικές και ασυνήθιστες διαθήκες στην ιστορία - Εικόνα 3

© Martinvl / wikimedia

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους πιο ρομαντικούς θεατρικούς συγγραφείς, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και τόσο ρομαντικός στην πραγματική ζωή. Στη διαθήκη του, άφησε μόνο το «δεύτερο αγαπημένο του κρεβάτι» στην αγαπημένη του σύζυγο, την Αν Χάθαγουεϊ. Το περισσότερο μέρος της περιουσίας του πήγε στην κόρη του.

#4 Η επιθυμία του δείπνου12 από τις πιο εκκεντρικές και ασυνήθιστες διαθήκες στην ιστορία - Εικόνα 4

© pixabay

Ο Τζον Μπούμαν, ένας πλούσιος κύριος από το Βερμόντ, πίστευε σθεναρά στη ζωή μετά το θάνατο. Δυστυχώς έχασε τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του όσο ζούσε, αλλά πίστευε πως μετά το θάνατό του θα επανέλθει με την οικογένειά του.

Στη διαθήκη του παρείχε ένα κεφάλαιο ύψους 50.000 δολαρίων, το οποίο δημιούργησε για να διατηρήσει το αρχοντικό των 21 δωματίων του και για να βεβαιωθεί πως το δείπνο θα σερβίρεται κάθε βράδυ, σε περίπτωση που ο ίδιος και η οικογένειά του εμφανιστούν μια μέρα και αισθανθούν πεινασμένοι. Η επιθυμία του νεκρού εκτελέστηκε μέχρι το 1950.

#5 Τύμπανα κατασκευασμένα από δέρμα12 από τις πιο εκκεντρικές και ασυνήθιστες διαθήκες στην ιστορία - Εικόνα 5

© strangehistory

Ο Σ. Σάνμπορν, ένας Αμερικανός κατασκευαστής καπέλων, έζησε μια συνηθισμένη ζωή. Γι ‘αυτό όταν πέθανε το 1871, προκάλεσε έκπληξη σε όλους όσους τον γνώριζαν. Ως τελευταία επιθυμία, ο άνδρας ζήτησε από τους φίλους του να κάνουν δύο τύμπανα χρησιμοποιώντας το δέρμα του ως μεμβράνη. Αυτά τα τύμπανα έπρεπε να μεταφέρονται στο Μπάνκερ Χιλ κάθε χρόνο στις 17 Ιουνίου, και να παίζουν με αυτά το τραγούδι «Yankee Doodle» ως εορτασμό της περίφημης επετείου της μάχης του επαναστατικού πολέμου.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα