Σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της συζύγου του για να τη σκοτώσει. Έπεσε στο κενό, 1200 μέτρα από το έδαφος, αλλά επέζησε

Advertisement
Σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της συζύγου του για να τη σκοτώσει. Έπεσε στο κενό, 1200 μέτρα από το έδαφος, αλλά επέζησε
Advertisement

Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε ο λοχίας από την Αγγλία που προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του σαμποτάροντας το αλεξίπτωτό της πριν την πτώση της. Όπως αποδείχθηκε, σκοπός του ήταν να χρησιμοποιήσει την αποζημίωση για τον θάνατο της συζύγου του από την ασφαλιστική εταιρεία για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την εpωμένη του.

Πίστευε ότι η ασφαλιστική θα του εξασφάλιζε το ποσό των 135.000 ευρώ.

Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2015. Ο Εμίλς Σίλιερς είχε προγραμματίσει την ελεύθερη πτώση της συζύγου του ως ένα δώρο για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Χωρίς όμως να το αντιληφθεί η σύζυγός του, ο Σίλιερς αφαίρεσε σημαντικά κομμάτια του αλεξίπτωτου, ώστε να μην μπορεί να το ανοίξει όταν θα πέσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Βικτόρια Σίλιερς να πέσει στο κενό από ύψος 1.200 μέτρων χωρίς αλεξίπτωτο. Υπέστη σοβαρά τραύματα που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία.

Έσπασε το πόδι της, τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη, στην κλείδα και στα πλευρά. Προς έκπληξη όμως, των γιατρών, η γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει. Αυτό που την έσωσε, ήταν ότι προσγειώθηκε σε χωράφι που είχε εκχερσωθεί πρόσφατα, αλλά και το βοηθητικό αλεξίπτωτο που άνοιξε λίγο πριν φτάσει στο έδαφος.

Σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της συζύγου του για να τη σκοτώσει. Έπεσε στο κενό, 1200 μέτρα από το έδαφος, αλλά επέζησε - Εικόνα 2

Μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε ότι ο Σίλιερς είχε προσπαθήσει να σκοτώσει ξανά τη σύζυγό του. Μια βδομάδα πριν το περιστατικό, είχε χαλάσει την κουζίνα γκαζιού στο σπίτι τους, ώστε να προκαλούνταν έκρηξη όταν θα την άναβε. Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν και τα παιδιά τους. Το εγχείρημά του όμως, δεν πέτυχε.

Η δίκη του διήρκεσε 7 εβδομάδες. Παρ’ όλα αυτά, αρνήθηκε και τις 2 απόπειρες ανθρωποκτονίας και όταν το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο δεν έδειξε κανένα συναίσθημα μετάνοιας.

Η ποινή σε βάρος του Εμίλ Σίλιερς αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: valueforlife.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα