Πόσα Βήματα Τη Μέρα Θα Σας Βοηθήσουν Να Χάσετε Κιλά Χωρίς Να Το Καταλάβετε!

Advertisement
Πόσα Βήματα Τη Μέρα Θα Σας Βοηθήσουν Να Χάσετε Κιλά Χωρίς Να Το Καταλάβετε!
Advertisement

Το περπάτημα είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να δραστηριοποιηθείτε. Έρευνες έχουν δείξει ότι το περπάτημα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σας, μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακής νόσου. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται με τα περιττά κιλά σε καθημερινή βάση και οι σύγχρονες δίαιτες απώλειας λίπους είναι σπάνια αποτελεσματικές.

Έχετε ονειρευτεί ποτέ να χάσετε βάρος χωρίς να το γνωρίζετε;

Λοιπόν, είναι δυνατό!

Επιπλέον, δεν χρειάζεστε χρήματα ή ειδικό εξοπλισμό, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να περπατάτε περισσότερο από το συνηθισμένο.

Πόσα βήματα χρειάζονται καθημερινά για να χάσετε βάρος;

Προφανώς, ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται, προσδιορίζεται από δύο παράγοντες: το σωματικό βάρος και ο ρυθμός βαδίσματος.

Για να το βάλουμε σε αριθμούς: Εάν περπατάτε για μία ώρα με μέση ταχύτητα 6.5 χιλιόμετρα ανά ώρα, θα κάψετε 400 θερμίδες. Ή, πρέπει να κάνετε 2.000 βήματα για να κάψετε 100 θερμίδες ή για να περπατήσετε 1.5 χιλιόμετρο.

Για να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα, που είναι ο πιο υγιεινός τρόπος απώλειας σωματικού βάρους (και για να αποφύγετε το φαινόμενο yo-yo), πρέπει να κάψετε 3.500 θερμίδες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κάψετε 500 θερμίδες ημερησίως ή να περπατήσετε 8 χιλιόμετρα.

Είναι εξαιρετικά απλό και μπορείτε να ξεκινήσετε αλλάζοντας λίγο τις καθημερινές σας συνήθειες. Θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε λεωφορείο ή ταξί και να περπατάτε. Επιπλέον, μπορείτε να πάτε στη δουλειά με τα πόδια ή να πάτε περπατώντας τα παιδιά σας στο σχολείο.

Επίσης, χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και ξεκινήστε να σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας λίγο πιο μακριά από τον προορισμό σας.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών, θα περπατήσετε μόνο για 15 με 20 λεπτά, και στη συνέχεια θα αυξήσετε σταδιακά τον χρόνο σε μισή ώρα ή ακόμη και 60 λεπτά καθημερινά. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτός είναι ένας υγιής και αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος.

Με την πάροδο του χρόνου, θα συνηθίσετε στη νέα ρουτίνα περπατήματος και θα χάσετε κιλά χωρίς να το καταλάβετε!

Πηγή:  truelife.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα