Μητέρα παιδιού με κινητικά προβλήματα δημιούργησε πρωτοποριακή συσκευή που του επιτρέπει να περπατάει!

Advertisement
Μητέρα παιδιού με κινητικά προβλήματα δημιούργησε πρωτοποριακή συσκευή που του επιτρέπει να περπατάει!
Advertisement

Όταν ο γιος της Debby Elnatan ήταν δύο ετών, οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κινήσει τα πόδια του. Όμως η μητέρα δεν το έβαλε κάτω και βρήκε μια λύση, δίνοντας διέξοδο και σε όλα τα παιδιά με ανάλογα προβλήματα.

Ο Rotem γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, μόνιμη διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει τις κινητικές δεξιότητες, τον μυϊκό τόνο και τη στάση του σώματος. Περνούσε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας καθισμένος, αλλά η Elnantan ήθελε περισσότερα για τον γιο της, τον ήθελε να κινείται. Για να το διευκολύνει αυτό, θα έπρεπε να περπατήσει και να σταθεί μαζί του,

καθοδηγώντας τα χέρια και τα πόδια του με το δικό της σώμα. Το ότι έπρεπε συνεχώς να χρειάζεται να σκύψει και να γονατίσει με τον γιο της αποδείχθηκε σωματικά επίπονο για την Elnatan, αλλά ήταν αυτό που την ενέπνευσε να σκεφτεί πιο ανοικτά.

Μητέρα παιδιού με κινητικά προβλήματα δημιούργησε πρωτοποριακή συσκευή που του επιτρέπει να περπατάει! - Εικόνα 1

Η αναγκαιότητα είναι πολλές φορές η μητέρα της εφεύρεσης. Η Elnatan ήξερε ότι ήθελε να βοηθήσει τον Rotem να κινήσει τα πόδια του, αλλά έπρεπε να βρει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο. Έτσι γεννήθηκε το Upsee.

Μητέρα παιδιού με κινητικά προβλήματα δημιούργησε πρωτοποριακή συσκευή που του επιτρέπει να περπατάει! - Εικόνα 2

Τι ακριβώς είναι αυτό; Είναι μια έξυπνη συσκευή κινητικότητας που βοηθά αβίαστα στην κίνηση του σώματος. Ένας ενήλικας φοράει το Upsee γύρω από τη μέση του, και το παιδί φοράει ένα γιλέκο με λουριά ενώ και οι δύο μοιράζονται τα σανδάλια που επιτρέπουν να καθοδηγήσουν τα πόδια τους μαζί με τον «οδηγό» τους.

Μητέρα παιδιού με κινητικά προβλήματα δημιούργησε πρωτοποριακή συσκευή που του επιτρέπει να περπατάει! - Εικόνα 3

Το Upsee είναι αποκάλυψη για τα παιδιά που πάσχουν από νευρομυϊκές διαταραχές, επειδή τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν τα απλά πράγματα πραγματικότητα και να εκμεταλλευτούν την κάθε μέρα.

Μητέρα παιδιού με κινητικά προβλήματα δημιούργησε πρωτοποριακή συσκευή που του επιτρέπει να περπατάει! - Εικόνα 4

Για μερικά παιδιά, είναι εφικτό να αγκαλιάσουν τον αδελφό ή την αδελφή τους, για πρώτη φορά, ενώ άλλα είναι σε θέση να περπατήσουν τον δικό τους δρόμο. «Είναι απλά μικρά βήματα, αλλά σημαίνουν τα πάντα σε κάποιον» γράφει η ιστοσελίδα του Upsee.

Πηγή: klik.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα