Το Λουξεμβούργο γίνεται η πρώτη χώρα που θα κάνει δωρεάν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Advertisement
Το Λουξεμβούργο γίνεται η πρώτη χώρα που θα κάνει δωρεάν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Advertisement

Ήδη έχει κάνει δωρεάν την μετακίνηση παιδιών και ατόμων ηλικίας μέχρι 20 ετών

Το Λουξεμβούργο αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα στον πλανήτη που θα κάνει δωρεάν τη χρήση όλων των μέσων μεταφοράς.

Το αντίτιμο σε τρένα, τραμ και λεωφορεία θα καταργηθεί το προσεχές καλοκαίρι στο πλαίσιο των σχεδίων του νεοεκλεγέντα Φιλελεύθερου πρωθυπουργού Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος ορκίστηκε την Τετάρτη και πάλι επικεφαλής της κυβέρνησης και ξεκίνησε τη δεύτερή του θητεία.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος ανέλαβε ξανά τα ηνία της χώρας χάρη στην υποστήριξη της συμμαχίας των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, δεσμεύθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας να βάλει σε προτεραιότητα το περιβάλλον.

Πέρα από τη δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς, η νέα κυβέρνηση εξετάζει επιπλέον την αποποινικοποίηση της κάνναβης, καθώς και την εισαγωγή δύο νέων δημόσιων διακοπών.

Η πόλη του Λουξεμβούργου υποφέρει από έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, μια από τις χειρότερες διεθνώς, αφού μπορεί να μετρά σχεδόν 100.000 κατοίκους ωστόσο περίπου 400.000 άνθρωποι πηγαινοέρχονται καθημερινά εξαιτίας της δουλειάς τους.

Ενώ η χώρα στο σύνολό της έχει 600.000 κατοίκους, σχεδόν 200.000 εξ αυτών διαμένουν στην Γαλλία, το Βέλγιο και την Γερμανία και καθημερινά περνούν τα σύνορα προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους στο Λουξεμβούργο.

Το Λουξεμβούργο έχει επιδείξει γενικά γιγαντιαία πρόοδο στον τομέα των μεταφορών. Φέτος το καλοκαίρι, η κυβέρνηση θέσπισε δωρεάν μετακίνηση για κάθε παιδί και νεαρό άτομο ηλικίας κάτω των 20 ετών. Επιπλέον, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα λεωφορεία ανάμεσα στα σχολεία και το σπίτι τους. Οι επιβάτες πληρώνουν σχεδόν 2 ευρώ για έως και 2 ώρες μετακίνησης, που σε μια χώρα 2.590 τ. χλμ. καλύπτει σχεδόν όλες τις διαδρομές.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα